Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omais- ja perhehoitajien palkkioiden maksussa on virheitä Kanta-Hämeessä – hyvinvointialue korjaa puutteet mahdollisimman nopeasti

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen toinen palkanmaksupäivä oli 31. tammikuuta.

Tuolloin maksettiin määräaikaisten työntekijöiden palkkojen lisäksi omais- ja perhehoitajien palkkioita, joissa on havaittu puutteita.

Tiistain maksatuksessa on ollut mukana noin 1 600 omaishoitajaa, sijaisomaishoitajaa sekä ikääntyneiden ja/tai vammaisten perhehoitajaa.

Kanta-Hämeen aluevaltuuston ryhmät päättivät budjetista: "Toiminta alkaa sumussa" – omaishoidon tuen palkkiot korkeimpaan luokkaan

Oma Häme on maksanut palkkioita omais- ja perhehoitajille myös 15. tammikuuta.

Palkkioiden saajia on eniten Hämeenlinnan seudulla.

Virheitä tai puutteita on tunnistettu 31.1. palkanmaksussa alle sadalla, Oma Häme tiedottaa.

– Yksittäiset omais- tai perhehoitajat ovat jääneet kokonaan ilman palkkiotaan.

– Joillakin on ollut puutteita kulukorvauksien ja matkakorvauksien maksussa. Lisäksi joidenkin hoitajien palkkioista on pidätetty liikaa veroa, Oma Häme tiedottaa.

Aluehallitus: Kanta-Hämeen omaishoitopalkkiot Riihimäen mukaisesti – Hausjärvi ja etenkin Loppi voittamassa

Sen mukaan virheitä ja puutteita korjataan käsin parhaillaan ja puuttuvat palkkiot maksetaan mahdollisimman nopeasti.

Oma Hämeen mukaan virheet johtuvat järjestelmäteknisistä ongelmista sekä siitä, etteivät omais- ja perhehoitajien tiedot ole siirtyneet oikein kunnista.

Vastuu omais- ja perhehoidon järjestämisestä siirtyi kunnilta hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Hyvinvointialue pyytää ottamaan yhteyttä puuttuvien tai virheellisten palkkioiden korjaamiseksi muun muassa Riihimäen seudulla (Hausjärvi, Loppi, Riihimäki) seuraavasti:

Mervi Halme, puh. 050 500 1978, mervi.halme@omahame.fi.

Uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa talous pahasti kuralla – Keski-Uudenmaan ja Kanta-Hämeen budjetit kymmeniä miljoonia euroja alijäämäisinä

Oma Häme yhtenäistää omaishoitajien palkkiot, voi tietää huonoa riihimäkeläisille – "Asia olisi helppo ratkaista rahalla, jota toisaalta ei oikein ole"

Nyt voi ilahduttaa kotihoidon ja asumispalvelujen asiakkaita – Hyvinkää, Riihimäki ja Loppi mukana Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa