Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kuvat syöttävät meille jatkuvasti mielikuvia siitä, millaista rakkauden kuuluu olla" – Promenadigalleriassa käsitellään loputonta kuvien tulvaa

Promenadigalleriassa on esillä öljyväri- ja akryylimaalauksia Sanna Ulvilalta ja Alex Keyriläiseltä. Molemmat vaikuttavat ja tekevät taidetta Helsingissä.

Sanna Ulvilan Kaukonäkyjä-näyttelyssä käsitellään loputonta kuvien tulvaa, joka nykypäivänä ihmisiä ympäröi.

– Televisio, netti ja sosiaalinen media jakavat meille koko ajan kuvia. Halusin pysäyttää tämän virran hetkeksi ja käsitellä sitä maalauksen keinoin.

Ulvilan maalauksissa on kohtauksia muun muassa televisiosarjoista Seinfeld, Konttori ja Baywatch.

– Olen tehnyt poiminnat sattumanvaraisesti, mikä on tuntunut visuaalisesti kiinnostavalta ja hauskalta, antanut intuition viedä. Tällä hetkellä huumori tuntuu tärkeältä ja teokseni ovat eräänlaisia parodioita tai pastisseja, tulkintoja jo olemassa olevasta.

Ulvilan mukaan kuvat syöttävät meille jatkuvasti mielikuvia siitä, mitä meidän pitäisi eri asioista ajatella: millaista rakkauden kuuluu olla tai millaisena me näemme sankaruuden.

Kuvat syöttävät meille jatkuvasti mielikuvia siitä, millaista rakkauden kuuluu olla tai millaisena me näemme sankaruuden.

Sanna Ulvila

– En kuitenkaan halua kauheasti tulkita teoksiani. Jokainen saa nähdä niissä, mitä haluaa.

Ulvilan teokset ovat ekspressiivisiä. Vahvat värit ovat hänelle tärkeitä.

– Tykkään laittaa nupit kaakkoon värien kanssa. Olen innostunut myös sekatekniikasta, ja saatan yhdistää maalauksiini kirjontaa.

Alex Keyriläinen kuvaa ARKI2-näyttelyssään arjen hetkiä ja esineitä. Näyttely on jatkoa Joensuussa Taidekeskus Ahjossa heinäkuussa 2022 pidetylle ARKI-taidenäyttelylle.

– Tykkään kuvata ympärillämme olevia asioita ja esineitä, joihin ei välttämättä tule kiinnitettyä huomiota. Kun sitten näkee vaikka valon osuvan juuri oikeassa kulmassa, näkee esineen kauneuden.

Maalaaminen on Keyriläiselle pysähtymistä asioiden ääreen. Asetelman maalaaminen vaatii aikaa ja keskittymistä.

– Ajatus on vain siinä.

Keyriläinen on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta. Parasta aikaa hän opiskelee Vapaassa Taidekoulussa.

– Alkuun lähdin opiskelemaan ensihoitajaksi. En tuolloin tiennyt, että kuvataiteilija voisi olla ammatti. Lopulta erikoisopinnot jäivät tekemättä, kun siirryin taideopintojen pariin.

Keyriläinen haluaa näyttää taiteellaan arkisten asioiden kauneuden.

– Aiheeni löytyvät, kun katselen ympärilleni. Taide on minulle keino näyttää muille, miten minä näen maailman.

Sanna Ulvilan Kaukonäkyjä-näyttely ja Alex Keyriläisen ARKI2-näyttely ovat nähtävillä Promenadigalleriassa (Vaiveronkatu 10, Hyvinkää) 28.1.–15.2.