Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Lidl ei myy ilotulitteita ympäristöarvoihin vedoten, mutta Englannin ja Saksan Lidlit myyvät – miksi?

Suomen Lidl tiedotti torstaina jatkavansa perinnettä: kauppaketju ei ole Suomessa myynyt ilotulitteita vuoden 2012 jälkeen. Myynnin lopettamisen taustalla on halu vähentää turhaa roskaa sekä suojella meluhaitoilta ja vahingoilta.

– Monille lemmikeille ilotulitteet aiheuttavat turhaa stressiä. Haluamme olla mukana suojelemassa karvakavereitamme myös uutena vuotena. Lisäksi ilotulitteiden aiheuttama turha roska ja ilmansaasteet ovat haitaksi ympäristölle, ja haluamme osaltamme turvata luontoa myös jatkossakin, sanoo Lidlin vastuullisuuspäällikkö Maija Moisander tiedotteessa.

Uutinen herätti valppaissa lukijoissa huomiota nopeasti. Sosiaalisen median kautta tulleen palautteen perusteella ainakin niin Saksan kuin Englanninkin Lidlit myyvät ilotulitteita.

Englannin Lidlin myyntituotteisiin, käyttöohjeisiin ja varoituksiin voi tutustua tästä linkistä.

– On se syntiä nyky-Suomessa kun tähtisädetikut poistetaan Yle Areenasta ja pitäs lapsille heilutella laser-valoja taivaanrantaan, kommentoi eräs palautteenantaja.

Suomen Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen avaa asian taustaa. Käytännössä jokainen maa päättää omista käytännöistään itse.

– Päätökset siitä, mitä tuotteita kaupoissamme myydään, tehdään kaikissa maissa paikallisesti. Suomessa teemme päätöksiä omia asiakkaitamme kuunnellen ja paikalliset tilanteet huomioiden, Riikonen kertoo.