Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Spede-elokuvasta julkaistiin ensimmäinen traileri – "Oli erittäin moniulotteinen ja yksityiseltä minältään mystinen henkilö"

Monitoimimies Spede Pasasen elämästä ja urasta kertova Spede-elokuva saapuu valkokankaille syksyllä 2023. Pääroolissa nähdään Riku Nieminen. Elokuvan teaser-trailer on nyt julkistettu.

Vesa-Matti Loirin roolissa on Aku Sipola. Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Elokuvaa on kuvattu Suomessa ja Liettuassa ja sen ohjaa Aleksi Delikouras.

Elokuva tarkastelee Speden ja kumppaneiden tuotteliainta vaihetta elokuvan tekemisen kautta 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella. Elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Uuno-hahmon syntytarina. Lisäksi se päästää katsojan seuraamaan kulissien taakse Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

"Pertillä oli aina kolme televisiota rivissä ja kaikki olivat päällä" – IS: Tällainen mies oli Spede, kertoo lapsenlapsi

Simo Salminen, ex-bodari, uuden poikabändin jäsen... Tökällä riittää nyt töitä – "Jätin kuntosalin ja jatkoin syömistä"

Sehän on Munamies, eh nimittäin! – Riku Nieminen on nyt Spede, Tökä Töyssy Simo mutta kuka on Vesa-Matti Loiri?

Voisiko naistaiteilijan kuolema nostaa samanlaiset otsikot kuin Vesa-Matti Loiri? – "Viihdeala on ollut todella miehinen"

– Spede oli erittäin moniulotteinen ja yksityiseltä minältään mystinen henkilö. Tämä ei ole elokuva pelkästään Spedestä vaan myös elokuvan tekemisestä. Keskiöön nousevat elokuvan tekemisen vaikeudet, joista ylivoimaisin on ryhmädynamiikka ja egojen väliset taistelut, kommentoi ohjaaja Delikouras tiedotteessa.

Elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämänkertoihin.