Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

"Liikuntatilojen puute on mainehaitta Hyvinkäälle ja lukiolle" – nuorisovaltuusto patistaa kaupunkia hallihankkeessa

Hyvinkään nuorisovaltuuston (nuva) mielestä kaupungin tulee rakentaa monitoimihalli, vaikka Rentton hallihanke kariutuisi. Nuvan mielestä monitoimihallihanke on kestänyt kohtuuttoman kauan, ja se on vaikeuttanut merkittävästi nuorten elämää.

– Hallihankkeessa on toki ollut myös ulkopuolisia haasteita ja maailma on muuttunut, mutta olisi kohtuullista saada monitoimihalli vihdoin rakennettua. Jos Rentto tähän ei pysty, toivomme, että Hyvinkään kaupunki toteuttaa hankkeen tavalla tai toisella, nuorisovaltuusto sanoo kannanotossaan.

Nuva sanoo ymmärtävänsä, että tämän kokoinen monitoimihalli on valtava hanke ja sitä voidaan joutua sopeuttamaan.

– Mutta olisi tärkeää pitää mielessä, että Hyvinkää on kuitenkin keskikokoinen kaupunki ja Uudenmaan viidenneksi suurin. Monitoimihalli lisäisi myös entisestään Hyvinkään vetovoimaa tapahtumakaupunkina.

Hallin kapasiteetin tulisi nuvan mielestä olla vähintään tuhat henkilöä, jotta koko lukio mahtuu halliin yhtä aikaa. Tällä hetkellä lukion yhteisten tilaisuuksien järjestäminen on käytännössä mahdotonta, sillä koko lukio ei mahdu yhtä aikaa mihinkään samaan tilaan.

Nuva huomauttaa, että koulun juhlat täytyy nyt toteuttaa joko useassa osassa tai videototeutuksina. Tämän lisäksi Hyvinkään lukiossa on opiskeltu kaksi vuotta ilman kunnollisia liikuntatiloja.

– Liikuntatilojen puute on myös mainehaitta kaupungille ja lukiolle sekä niiden vetovoimalle. Liikunta on kuitenkin lukion pakollinen oppiaine. Elinvoima syntyy elämyksistä, ei jämähtäneistä hallihankkeista, Nuva päättää.

Lue myös: Rentton suuri monitoimihallihanke kaatui rahoitukseen – nyt Hyvinkää ja Rentto keskustelevat uudesta ratkaisusta

Lue myös: HUS ja Keusote vetäytyvät Red Carpet Areenasta, Hyvinkään kaupunki jatkaa monitoimiareenan toteutusta Rentton kanssa – "Tarvitsemme sitä kipeästi"

Lue myös: Hyvinkään Red Carpet Areenan rakennuslupa vihdoinkin vireillä – Pääsuunnittelija sama kuin Tampereen areenalla

Lue myös: Lähes miljoonan euron vuosivuokra – Hyvinkää vuokraamassa 8 vuodeksi Kipinälle liikuntatilat