Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään Eläkeläistuki vaatii jättämään Sonninmäen rauhaan – kannanotossa myös muuta kritiikkiä kaupunkia kohtaan

Hyvinkään Eläkeläistuki -yhdistys on julkaissut kannanoton, jossa se vaatii Hyvinkään kaupukia jättämään Sonninmäen alueen rauhaan rakentamiselta. Yhdistyksen mukaan alue oli jo ennen korona-aikaa tärkeä ulkoilualue monille ikäihmisille, ja sen merkitys korostui pandemian aikana, jolloin luonnossa oli turvallisinta liikkua.

– Nyt tätä aluetta on suunniteltu kavennettavaksi ja mielestämme pilattavaksi autotiehankkeella. Hanketta on perusteltu ambulansseille tarpeellisena oikotienä Sairaalanmäelle ja väitetty sen voivan pelastaa ihmishenkiä. Mielestämme hanke on peruttava. Viime vuosina on sairaalan lähialueille rakennettu suuret parkkialueet ja nakerrettu lähimetsiä, myös Sonninmäen aluetta, ihan riittävästi, yhdistys sanoo.

Yhdistys ilmaisee huolensa myös kaupungin avustusten saatavuudesta. Se muistuttaa, että toiminta on tärkeää sekä jäsenten fyysiselle että psyykkiselle hyvinvoinnille ja torjuu yksinäisyyttä. Tämä puolestaan toimii sairauksia ennaltaehkäisevästi.

Kolmantena huolenaan yhdistys nostaa esiin kaupungin suhtaumisen eläkeläisyhdistysten aloitteisiin. Yhdistys kertoo tehneensä aloitteet eläkeläislipusta Hyvinkään sisäiseen liikenteeseen ja Senioripuistojen lisäämisestä. Vastaus on saatu vain yhdeltä virkamieheltä, suullisesti.

– Syvä hiljaisuuden muuri on ollut vastaus muuten. Ei taideta ottaa vakavasti meitä ja huoliamme, sanoo kaupungin toimintaan tyytymätön yhdistys.

Hyvinkään Eläkeläistuki ry:n laati kannanottonsa 21.11. pitämässään syyskokouksessa.

Lue myös: Sonninmäki halutaan virkistysalueeksi – alueen puolesta kuntalaisaloite ja adressi

Lue myös: Löytyykö Hyvinkäällä todellisia perusteita ottaa käyttöön eläkeläislippu?

Lue myös: "Riittää, kun näkee ihmisiä ja voi läpättää" – Riihimäen Senioripuistot ovat vetäneet hyvin ja saaneet kiitosta