Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Hyvinkääläisten kansallispuku on kuin karkki – samat värit löytyvät suomalaisesta klassikkomakeisesta

Hyvinkään kansallispuku on nimeltään Tuusulan kansallispuku. Samainen Tuusulan kansallispuku on myös Järvenpään puku.

Tuusulan puku erottuu raikkaan puna-valkoisen värityksensä ansiosta. Puvussa on myös tasaraitaa. Samat elementit ovat yhden suomalaisten suosikkimakeisen, Mariannen, käärepaperissa.

Käsityönopettaja Kirsi Kostamo kertoo tiedotteessa, että puku kerää tilaisuuksissa usein kehuja raikkaudestaan.

– Tasaraidassa on jotain perisuomalaista. Harvassa kansallispuvussa on noin tasaraitainen tuo hameen raitarytmitys, sanoo puolestaan Marjo Vaino, joka on Taito Etelä-Suomi ry:n kansallispukuneuvoja.

Tuusulan kunta on julkaissut nyt verkkosivun Tuusulan naisen kansallispuvusta sekä Tusbyn naisen ja miehen puvusta. Sivustolla julkaistaan video itsenäisyyspäivänä kello 9.

Kansallispuku on arvokas juhla-asu, mutta se osia on lupa käyttää yksittäin perinteen tuunaus -tyylisesti myös arkena.

– Toivotamme Tuusulan puvun käyttäjiksi kaikki punaisen ja tasaraidan ystävät ympäri Suomea ja maailmaa sekä luonnollisesti tuusulalaiset, järvenpääläiset sekä hyvinkääläiset, joiden alueen puku tämä on, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Komea joukko oli keisariparia vastassa elokuussa 1885 – nyt kansallispuku kuuluu kaikille ja pääsee ainakin kerran vuodessa avoimen taivaan alle myös Riihimäellä

Lue myös: Sade muutti kansallispukujen tuuletusta Riihimäellä – tiedätkö minkä puvun Miss Universum Armi Kuusela valitsi ylleen kisoihin?