Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo yli 45 000 ukrainalaista hakenut suojelua Suomesta – Näille paikkakunnille uudet vastaanottokeskukset tulevat

Maahanmuuttovirasto aikoo perustaa Suomeen vielä ennen joulua kolme uutta vastaanottokeskusta, jotka sijaitsevat Keravalla, Outokummussa ja Helsingin Valimotiellä. Näissä keskuksissa on kaikissa 200 paikkaa – eli kaikkiaan uusia paikkoja on yhteensä 600.

Keravan ja Helsingin uusista vastaanottokeskuksista vastaa Luona Oy. Keravan paikka on avautunut 9. marraskuuta ja Helsingin Valimotien asuntopohjainen toimipiste avautuu 15. joulukuuta. Outokummun keskuksesta vastaa Medivida Oy ja se aloittaa toimintansa 1. joulukuuta.

Uusille vastaanottokeskuksille on kysyntää, sillä Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut. Venäjän hyökkäystä Ukrainasta paenneet ovat tähän mennessä jättäneet hieman yli 45 000 tilapäisen suojelun hakemusta.

Tällä hetkellä Suomessa on toiminnassa 92 vastaanottokeskusta, niiden sivutoimipistettä ja yksityismajoittujien palvelupistettä sekä 8 alaikäisyksikköä.

Osa perustettavista vastaanottokeskuksista on jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten sivutoimipisteitä. Maahanmuuttovirasto jatkaa myös vastaanottokeskuspaikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin.

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Maahanmuuttoviraston omat vastaanottokeskukset sijaitsevat Helsingissä, Lappeenrannan Joutsenossa ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät järjestöt, kunnat ja yritykset.