Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lapsenlikka-patsas sai oranssit talvitamineet Riihimäellä – Zonta-järjestö käynnisti väkivaltaa vastustavan kampanjansa

Zonta-järjestö on käynnistänyt Zonta says NO to violence against women -kampanjan.

Riihimäen Zonta-kerho päätti kampanjan julistamiseksi pukea Riihimäen keskustassa olevan Lapsenlikka-patsaan kampanjan väreihin eli oranssiin.

Patsaalle sommiteltiin pipo päähän ja kaulaliina kaulaan.

– Se symboloi myös patsaana hyvin kampanjamme kohdetta, Zonta-kerho sanoo tiedotteessaan.

Lapsenlikka-patsaan pukemisella oranssiin Riihimäen Zonta-kerho haluaa nostaa esille työn naisiin kohdistuvan väkivallan estämiseksi, jotta kenenkään naisen ei tarvitsisi elää väkivallan pelossa.

Marraskuun 25. päivä on Yhdistyneiden Kansakuntien julistama kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä, jota on vietetty vuodesta 1999 lähtien.

Zonta International järjestö ja sen suomalaiset jäsenkerhot käynnistävät samana päivänä vuosittaisen YK:n ihmisoikeuksien päivään 10.12. saakka kestävän kampanjan Zonta says NO to violence against women.

Kampanjan aikana Zonta-kerhot eri puolilla ympäri maailmaa kiinnittävät huomiota siihen, että naisiin kohdistuva väkivalta on edelleen vakava ongelma, myös Suomessa.

Tiedotteen mukaan naisiin kohdistuvalla väkivallalla on monenlaiset kasvot: se voi olla fyysistä, psyykkistä tai seksuaalista.

Se voi olla lähisuhdeväkivaltaa, perheväkivaltaa, hyväksikäyttöä, henkistä alistamista ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.