Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Hyvinkääläiset koululaiset laulavat metallibändi Lost in Greyn uudella levyllä: "Pysyivät paremmin rytmissä kuin bändi"

Lost in Grey äänitti neljännen studioalbuminsa kuoro-osuuksia Hyvinkäänkylän Työväentalolla.

Metallibändi Lost in Greyn neljännen studioalbumin äänitykset alkavat olla loppusuoralla. Bändi- ja lauluosuudet äänitettiin suurimmaksi osaksi syksyn aikana. Viime viikolla vuorossa olivat levylle tulevat kuoro-osuudet.

– Hyvinkäänkylän Työväentalolla on todella hyvä akustiikka. Olemme äänittäneet kuorolauluosuuksia täällä ennenkin, bändin laulaja ja kosketinsoittaja Harri Koskela perusteli paikkavalintaa.

Tällä kerralla mukana oli myös iso joukko lapsia. Bändin laulajan Anne Rajalan mukaan perinteisesti bändin levyille tulevat kuoro-osuudet laulaa ystävistä ja tutuista koostettu kuoro, ja näin on tälläkin kerralla. Mutta nyt mukana on aikuisista koostetun kuoron lisäksi lapsikuoro.

– Toimin Hyvinkään ruotsinkielisen koulun Svenska skolan i Hyvingen sivutoimisena musiikinopettajana, joten sain ajatuksen, että mitäpä jos koulun 3.–6.-luokkalaiset tulisivat mukaan laulamaan levylle.

Myös Hyvinkään ruotsinkielisen koulun opettajien Francine Erikssonin ja Lotta Savolaisen mukaan oli kiva idea pyytää oppilaita mukaan.

– Tämä on ainutlaatuinen kokemus heille.

Oppilaatkin olivat levyprojektista innoissaan. Minea Krook ja Emilia Lappalainen kertoivat, että kokemus oli kiva.

– On todella siistiä, että pääsimme mukaan musiikinopettajamme bändin levylle.

Tässä on elokuvamusiikin tuntua.

Kuoro-osuuden äänittäminen oli Krookin ja Lappalaisen mukaan helpompaa kuin he ennakolta ajattelivat, vaikka jonkin verran toistoja jouduttiin tekemään.

– Pysyivät paremmin rytmissä kuin bändi, Koskela naurahtaa.

– Aivan ihana energia heillä, bändin laulaja ja viulisti Johanna Lesonen kiitteli.

Oppilaskuoro laulaa albumin kahdella kappaleella. Toinen on vanha kansansävelmä Vem kan segla förutan vind.

– Käytämme sitä meidän kappaleemme kertosäkeenä. Toisessa kappaleessa kuoro laulaa yhden säkeistön. Sen oppilaat lauloivat englanniksi, Rajala kertoo.

Lost in Grey -yhtye kertoi kuorolauluäänityksistä omalla Facebook-tilillään.

Kuoro-osuudet ovat bändille tärkeitä.

– Kuoro on vahva tehokeino. Sillä on myös suuri tarinankerrollinen merkitys, esimerkiksi antiikin teatterissa sekä oopperassa kuorolla on ollut aina tärkeä rooli, bändin jäsenet pohtivat.

Lost in Greyn neljäs albumi tullaan julkaisemaan ensi vuoden puolella. Albumi on jatkumoa kolmelle edelliselle pitkäsoitolle. Levyn kappaleet ovat tarinoita, jotka sijoittuvat yhtyeen jäsenten luomaan mielikuvitusmaailmaan Harmaaseen valtakuntaan. Levyllä lauletaan englannin ja ruotsin kielen lisäksi myös suomeksi.

Lesosen mukaan uusi tuotanto on entistäkin isompaa, orkestraalisempaa ja eeppisempää.

– Tässä on elokuvamusiikin tuntua.

Myös folkvaikutteita on enemmän kuin aiemmilla levyillä.

Lost in Greyn musiikkia voisi luonnehtia tarinalliseksi tai teatraaliseksi metalliksi. Tunnelmallisesti liikutaan ääripäästä toiseen. Tunnelma on paikoitellen hyvinkin synkkä mutta välillä hyvinkin toiveikas ja valoisa.

Naurahtaen bändin jäsenet toteavat, että kolmen minuutin radiohittejä ei ole vieläkään tiedossa.

– Ehkä sitten eläkkeellä, mutta toistaiseksi en osaa kertoa tarinaa niin lyhyessä ajassa. Maalaan isommilla pensseleillä, Koskela selittää.

Edessä on vielä levyn miksaus ja masterointi, jonka tekee ruotsalainen Jonas Kjellgren, joka on arvostettu tekijä metallimusiikin saralla. Hän miksasi ja masteroi myös Lost in Greyn toisen albumin The Waste Land.

Levynjulkaisukeikka tullaan järjestämään Hyvinkäällä. Siitä tiedotetaan, kun julkaisuaikataulu selviää.

Juttua muokattu 28.11. kello 11.05. Korjattu metallibändin nimi oikeaksi: Lost in Grey.

Lost In Greyn kolmas pitkäsoitto jatkaa siitä, mihin kaksi edellistä jäivät: "Kaikki levymme liittyvät luomaamme Harmaan valtakunnan maailmaan"

Rumpali Teppo Ristola kyllästyi mitäänsanomattomiin bändikuviin ja tarttui itse kameraan – Nyt hän on julkaissut kuvasarjan, jossa aikuinen leikkii lapsuutta

Hyvinkääläinen Lost in Grey Euroopan-kiertueelle – yhtyeellä suunnitteilla myös uusi levy

Tunnistaisitko nämä lähitienoon maisemat hyvinkääläisen metallibändin musiikkivideolta? – Lost in Grey vastaa videoidensa toteutuksesta itse