Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulutori laajenee suureksi koko perheen talvikarnevaaliksi Riihimäellä – luvassa muun muassa Ryhmä Hau, ilotulitus, napakelkka, mönkijäkyyditystä sekä tietenkin joulupukki

Paikalle saapuu myös konsertoimaan supersuosittu Ryhmä Hau.

Ensilumi taisi kuorruttaa Riihimäen jo viime viikolla, mutta lisää lunta on tulossa ja kirjaimellisesti kuormakaupalla, kun Suomen lasimuseon, Suomen Metsästysmuseon ja Ravintola Klaasin pihamaalle (Tehtaankatu 23, Riihimäki) tuodaan perjantaina lunta jäähallilta.

– Nyt vain toivotaan, että sää pysyisi pienellä pakkasella, että tuotu lumi ei sulaisi heti pois, ravintolayrittäjä Henry Nikkinen Ravintola Klaasista sanoo.

Lunta on tarkoitus laittaa napakelkan alle. Lumesta tehdään myös liukumäki lapsille.

Kaikki sai alkunsa, kun Nikkinen innostui ehdottamaan, että tänä vuonna Suomen lasimuseon ja Suomen Metsästysmuseon perinteinen Joulutori-tapahtuma laajennettaisiin koko perheen talvikarnevaaliksi.

– Meillä on tässä valtavan suuri piha-alue ja hyvät parkkipaikat tapahtuman järjestämiseen. Tänne on helppo tulla, Nikkinen sanoo ja kiittelee paikallisia yrityksiä, jotka lähtivät sponsoroimaan tapahtumaa.

Myyntipaikat on molemmissa museoissa myyty loppuun.

Lauantaina 26.11. järjestettävä koko perheen ilmaistapahtuma tarjoaakin nyt monenlaista ohjelmaa. Napakelkan ja liukumäen lisäksi on mönkijäkyyditystä. Riihimäen Nuorisoteatteri esiintyy.

Paikalle saapuvat myös joulupukki, joulumuori ja tonttuja. Ravintola Klaasista löytyy joulunurkkaus, jossa voi kuvauttaa lapsensa.

Varmasti odotettu ohjelmanumero on kello 13 pihan esiintymislavalla nähtävä Ryhmä Haun Pelastuspartio vauhdissa -konsertti sekä kello 15 Suomen Pyrotekniikan järjestämä ilotulitusnäytös.

Joulutori on avoinna klo 10–15, jolloin Suomen lasimuseon ja Suomen Metsästysmuseon tilat täyttyvät myyjistä ja heidän erilaisista tuotteistaan.

– Myyntipaikat on molemmissa museoissa myyty loppuun. Kaikkiaan mukana on 40 myyjää, Saana Palamaa lasimuseosta ja Jouni Partanen metsästysmuseosta kertovat.

Myynnissä on erilaisia käsityötuotteita, joulukortteja, kransseja, leivonnaisia. Kummankin museon museokaupat ovat tapahtuman ajan avoinna. Lasimuseosta löytyy muun muassa lasisia joulukuusen koristeita Lauschasta.

Lasimuseossa esiintyy klo 11 Hyvinkään musiikkiopiston Laulava sävel -lapsikuoro.

Museon näyttelytilaan on piilotettu kolme tonttua. Kaikkien arvontalipukkeen palauttaneiden kesken arvotaan lahjakortti Pieneen lelukauppaan.

Metsästysmuseon pihamaalla on tunnelmallinen joulumökki sekä tehtävärata lapsille.

Joulutorin aikana molempiin museoihin on vapaa pääsy. Metsästysmuseossa on Kyösti Sorsan luontokuvia sekä vuoden 2021 palkitut luontokuvat.

Lasimuseossa on Pasi Kärkkäinen-Tunkelon Diorama, joulukoristenäyttely Lauschasta maailmalle sekä Matias Karsikkaan Lasimetsä.