Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joululaulumusikaalia ei ollut olemassa, joten Riihimäen Nuorisoteatteri päätti tehdä sellaisen – esityksen laulut eivät ole perinteisimmästä päästä

Riihimäen Nuorisoteatterin esitys Jollei jouluna ole lunta nostattaa jouluiloa ja muistuttaa joulun tärkeydestä.

Tarkan perheen isä ei pidä joulusta. Sehän on ihan turhaa hössötystä. Piparkakutkin ovat pahoja, ja joulukuusi huteroine jalkoineen onnettomuusriski. Tarkan lapsia tilanne harmittaa. Eikä siinä vielä kaikki. Samaan aikaan Korvatunturilla ollaan todellisen pulman edessä. Miten Petteri Punakuoro saa kuljetetuksi lahjat perille, kun tulossa on musta joulu?

Perjantaina 25.11. ensi-iltansa saava Riihimäen Nuorisoteatterin esitys Jollei jouluna ole lunta lämmittelee yleisön joulun odotukseen. Esityksestä vastaa kaksi nuorisoteatterin ryhmää Näytön paikka ja Supertähdet, joita ohjaavat Ella Uppman ja Essi Rönnkvist.

– Molemmilla ryhmillä oli edessään taiteen perusopetuksen perusopintojen päättötyö, joten päätimme yhdistää voimamme. Näin saimme aikaan kunnon ison esityksen, Uppman kertoo.

Yhteistyötä tehdään myös Riihimäen musiikkiopiston kanssa. Musiikkiopiston yhteismusisoinnin vastuuopettaja, kapellimestari Hanna-Mari Lehtonen on sovittanut esitettävät kappaleet, ja musiikista vastaa musiikkiopiston bändi.

Joululaulumusikaaliin päädyttiin Rönnkvistin toiveesta.

– Rakastan joululauluja ja olen aina halunnut nähdä joululaulumusikaalin. Koska sellaista ei ole, päätin tehdä sellaisen itse, hän kertoo.

Uppmanin mukaan esitys muistuttaa katsojia joulun sanomasta. Jouluntaikaakin siitä löytyy.

Musikaali on myös nuorten mieleen. Iitu Tarkkaa esittävä Jonna Salonen kuvailee esitystä pirteäksi ja lämpimäksi.

– Itselleni on tullut joka kerta hyvä olo, kun on saapunut harjoituksiin. Jo pelkästään ylivärikkäiden asujen näkeminen piristää mieltä, hän kertoo.

Ja kukapa ei tykkäisi joululaulujen laulamisesta. Musikaalissa kuultavat joululaulut eivät ole ihan sieltä tavanomaisesta päästä. Joukossa on muun muassa M. A. Nummisen laulu Joulupukki puree ja lyö, johon liittyy näyttelijöiden mukaan varsin hauska koreografia.

Petteri Punakuonoa näyttelevä Joonas Solasaari kertoo omaksi joululaulusuosikikseen tietenkin Petteri Punakuonon.

– Siinä on todella upea koreografia. Petteri on dramaattinen ja ylväs poro, hän luonnehtii roolihahmoaan.

Musiikin lisäksi esitys onkin täynnä mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Ihan tavallinen ei ole joulupukkikaan.

– Ei ainakaan puvustukseltaan. Hän on enemmänkin moderni kuin perinteinen, joulupukin roolista vastaava Niiko Heiskanen kertoo.

Jollei jouluna ole lunta esitetään Kino Sampossa (Suokatu 9, Riihimäki) pe 25.11. klo 18.30 (ensi-ilta), la 26.11. klo 15, to 1.12. klo 18.30, la 3.12. klo 15, to 8.12. klo 9.30, to 15.12. klo 9.30, la 17.12. klo 15, su 18.12. klo 15. Lisää tietoa www.rnt.fi.