Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Reka Kaapeli myydään ranskalaiselle Nexans-konsernille – kauppahinta 53 miljoonaa euroa

Reka Industrial Oyj myy tytäryhtiönsä Reka Kaapeli Oy:n Nexans-konsernille.

Yhtiö kertoi asiasta torstaina julkaistussa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Reka Industrial Oyj on allekirjoittanut ranskalaisen Nexans-konsernin kanssa sopimuksen kokonaan omistamansa tytäryhtiö Reka Kaapeli Oy:n osakkeiden myynnistä. Reka Kaapeli muodostaa Reka Industrialin kaapelitoimialan.

– Saatuaan Nexans-konsernin ostotarjouksen Reka Kaapelista, on Reka Industrialin hallitus arvioinut eri vaihtoehtoja. Arvioinnin myötä Reka Industrialin hallitus on tullut siihen tulokseen, että ehdotettu yrityskauppa on Reka Industrialin ja sen osakkeenomistajien kannalta paras vaihtoehto. Osana Nexans-konsernia Reka Kaapelin on mahdollista kehittyä ja kasvaa sekä panostaa entistä paremmin uusituvan energian ratkaisuihin, tiedotteessa perustellaan kauppaa.

Osakkeiden kauppahinta on 53 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

– Yrityskaupan toteuttaminen on ehdollinen Reka Industrial Oyj:n ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksynnälle sekä viranomaishyväksynnöille. Reka Oy, joka edustaa yhteensä 65,36 prosenttia Reka Industrialin äänistä, on peruuttamattomasti sitoutunut äänestämään yrityskaupan puolesta, tiedotteessa todetaan.

Yrityskaupan myötä Reka Industrialin kaapelitoimiala päättyy. Kumitoimiala jatkaa osana Reka Industrialin liiketoimintaa.

Tiedotteen mukaan Reka Industrialin hallitus käynnistää strategiatyön välittömästi.

– Tämä on uuden alku Reka Industrialille, jonka strategiatyö alkaa välittömästi. Reka Industrial osti Reka Kumin vuonna 2020, jolloin Reka Kumin liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa. Nyt Reka Kumin liikevaihto on noin 30 miljoonaa ja markkinanäkymät luovat hyvät edellytykset seuraavan liikevaihtoluokan saavuttamiseen, Reka Industrialin hallituksen puheenjohtaja Markku E. Rentto toteaa tiedotteessa.

Reka Kaapelilla on noin 270 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 134 miljoonaa euroa.

Ranskalaisen Nexansin pääkonttori on Pariisissa. Yhtiö toimii 42 maassa ja sillä on noin 25 000 työntekijää.

Nexansin liikevaihto vuonna 2021 oli 6,1 miljardia euroa. Ennen yrityskauppaa sillä ei ole ollut tuotantoa Suomessa.

Reka Kaapeli Oy:lle Hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuspalkinto

Reka Kaapeli pienensi hiilijalanjälkeään 80 prosenttia vain parissa vuodessa Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Keuruulla – "Ei riitä, että kierrätetään tölkkejä ja lasia"

Reka Kaapeli digitalisoi kelojen kierrätyksen – "Aikaa ja energiaa säästyy"