Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Julkkislääkäri Tapani Kiminkinen ei jätä työntekoa vaikka jääkin eläkkeelle – "Minä en puhu paskaa, vaan tiedettä"

Näköislehdessä tänään 36 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Henkilö: Pian lääkärin virkansa jättävä Tapani Kiminkinen on hoitanut potilaita Saarijärvellä 42 vuotta. Siinä ohessa maalaislääkäristä tuli tunnettu terveysvalistaja ja esiintyjä, joka viihtyy niin tavallisen kansan kuin julkkistenkin seurassa.

Maalaislääkärin tavaramerkiksi on muodostunut puhetapa, jossa hän lääkärilatinan sijaan pyrkii sanoittamaan asioita kansanomaisesti.

– Minä en puhu paskaa, vaan tiedettä. Teen sen omalla tavallani, jota ihmiset ymmärtävät.

Urheilija: Janna-Jemina Seiles löysi amerikkalaisen jalkapallon parikymppisenä. Nyt takana on 11. kausi, ja hän on liigamestari Yhdysvalloissa.

Historia: Brittiläinen arkeologi Howard Carter löysi faarao Tutankhamonin hautakammion sata vuotta sitten Egyptin Luxorin kaupungin kupeesta.

Löytö oli sensaatio vuonna 1922, koska aarteita täynnä ollut hauta oli säilynyt lähes koskemattomana. Muiden faaraoiden hautoja Kuninkaiden laaksossa oli vuosisatojen aikana ahkerasti ryöstetty.

Purjehdus: Kuunari Helena joutui kovaan syysmyrskyyn Biskajanlahdella Espanjan rannikolla. Purjelaivalla-sarja kertoo nyt, miltä tuntuu, kun aalto kaatuu laivan päälle ja purjeet repeävät.

Musiikki: Honey B & T-Bones -yhtye perustettiin 40 vuotta sitten, kun keikka oli jo buukattu mutta basisti kateissa.

Huumeet: Huumeet pyörittivät Hanna-Mari Kärjen elämää kolmetoista vuotta. Lopulta korvaushoito sai kierteen katkeamaan. Kaikille ei käy yhtä onnekkaasti.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Aamupostin verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!