Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Outi Vallius puhuu sairastumisesta avoimesti – "Suolistosyöpä mullisti elämäni, mutta jostain syystä olen siitä myös kiitollinen"

Näköislehdessä tänään 16 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Terveys: Kuusi vuotta sitten Outi Valliuksen elämä pysähtyi, hän sai kuulla sairastavansa suolistosyöpää.

Jos seulontoja olisi ennen Valliuksen sairastumista ollut, syöpä olisi saattanut tulla ilmi. Tänä vuonna alkaneet seulonnat laajenevat 58-vuotiaisiin vuonna 2028.

– Oman sairauteni seuranta päättyi vuosi sitten. Vaikka olen virallisesti terve, suolistosyöpä jätti jälkensä. Seuraan tarkkaan mitä syön ja zoomaan aina lähimmät vessat. Syöpä mullisti elämäni, mutta jostain kumman syystä olen siitä myös kiitollinen, hän sanoo.

Asuminen: Taloyhtiökin voi tehdä konkurssin. Kun kaikki välttämättömät korjaukset jätetään tekemättä, korjausvelkaa voi kertyä niin paljon, että osakkeiden vakuusarvo on olematon. Remontteihin ei enää saa pankkilainaa.

Artisti: Jari Sillanpää on viettänyt viime ajat tien päällä. Vaikeiden vuosien jälkeen kiertue on puhaltanut uutta liekkiä hiiliin.

Matka: Edessä on perheloma, mutta teini-ikäinen ei haluakaan lähteä mukaan. Matkailuliiketoiminnan professori Juho Pesonen ratkaisisi tilanteen niin, että antaisi lapsille enemmän päätösvaltaa reissuja suunniteltaessa.

– Jos perhematkoja tehdään lasten ehdoilla, väännöiltä voi välttyä, Pesonen sanoo.

Ulkomaat: 1960-luvun lopun vastarintaliikkeen kenttämarsalkasta Elmer Dixonista tuli kansainvälisesti arvostettu monikulttuurisuuskouluttaja, joka tietää mihin sorto ja eristäminen voivat johtaa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Aamupostin verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!