Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luotonvälittäjäfirma lupaili markkinoiden alhaisinta korkoa – viranomainen puuttui väitteeseen

Kuluttaja-asiamies on puuttunut luotonvälittäjä Sortterin tapaan markkinoida vertailupalveluaan parhaan koron takuulla, jonka katsottiin viittaavan lupaukseen markkinoiden alhaisimmasta korosta.

Sortter pyytää lainatarjouksia vain tietyltä joukolta luotonantajia, eikä se voi taata, etteikö luottotarjouksia saisi muualta edullisemmin.

Asiasta kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedotteessaan.

Sortterin mainoksia on esitetty näkyvästi tv:ssä ja verkossa vuosina 2021 ja 2022. Parhaan koron takuun lisäksi Sortter on muillakin tavoin antanut ymmärtää tarjoavansa markkinoiden halvimman vaihtoehdon, esimerkiksi ilmaisulla ”valitse edullisin venelaina vertailusta helposti”.

Sortterin näkemyksen mukaan paras korko ei viittaa siihen, että heiltä saisi lainaa markkinoiden edullisimmalla korolla, vaan kyse on kaupallisesta kehusta, joka ei edellytä näyttöä.

Korko on kuitenkin luoton hintatieto, jota voidaan mitata ja verrata muihin korkoihin. Kuluttajalle paras korko tarkoittaa yksiselitteisesti halvinta korkoa.

Jos markkinoinnissa luvataan paras korko, kyse on tosiasiaväitteestä, joka on voitava todistaa oikeaksi.

Sortter on ilmoittanut lopettavansa parhaan koron takuun markkinoinnin.