Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Kosti, 24, on kolminkertainen Suomen mestari lajissa, jonka harva tuntee

Kotimaa: Suomen korkeakouluissa opiskelee yli 1 200 sotaa pakenevaa ukrainalaista. Määrä on moninkertaistunut keväästä.

Luonto: Luontokuvaaja Jussi Murtosaari luuli, että tulevaa kirjaa varten oli jo hyvät kuvat heinäkurpasta, mutta tekstien kirjoittaja vaati parempaa. Vanhat kuvat olivat vuodelta 2007 eikä Murtosaari ollut sen jälkeen nähnyt heinäkurppaa kuin muutaman kerran. Keskisuomalaisen kuvaajan piti lähteä kurppajahtiin Helsinkiin saakka.

Henkilö: Jaakko Loukkola tunnetaan lapsiperheissä paremmin nimellä Reppu-Heppu. Näyttelijän työ vie Loukkolaa viikoittain ympäri Suomea ja 80 päivässä maailman ympäri.

Lasten aliarvioiminen ärsyttää Loukkolaa.

– Jotkut ajattelevat, että lapset tykkäävät siitä, että niille puhutaan niin kuin lapsille eli lässytetään. No eikä tykkää: Lapset tykkäävät siitä, että niille puhutaan kuin ihmisille! Lapsi toivoo, että jollakin tapaa hänen vertaisensa puhuu hänelle. Lässytysteatteria on jo ihan tarpeeksi.

Urheilu: Joensuulainen Kosti Kyläinpää, 24, on kolminkertainen Suomen mestari lajissa, jonka vain harva tuntee. Roundnet keksittiin jo 80-luvun lopussa, mutta on rantautunut Suomeen vasta vähän aikaa sitten.

Ajassa: Labradorinnoutaja Kamu Sisä-Suomen poliisista voitti ylivoimaisesti virkahuumekoirien kolmipäiväiset SM-kisat Lahdessa. Erikoiskoiraohjaaja, vanhempi rikoskonstaapeli Sami Kaskismaa Jyväskylästä kertoo, että Kamu on koulutettu etsimään huumeita, rahaa ja aseita.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin ilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!