Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Lakimies arvostaa omaa aikaa – Emmi Hasu työskentelee nyt neljä päivää, mutta saa saman palkan kuin ennenkin

Työelämä: Monilla työpaikoilla voi tehdä lyhennettyä työaikaa sopimuksen mukaan. Yleensä palkka putoaa samassa suhteessa.

Lakimies Emmi Hasun, 31, työpaikalla kokeillaan tänä vuonna nelipäiväistä työviikkoa – samalla peruspalkalla kuin ennenkin.

Terveys: Lastenlääkäri peräänkuuluttaa keskustelua siitä, mitä koronapandemia-ajasta voidaan ottaa opiksi. Infektioiden määrän väheneminen liikkumis- ja kokoontumisrajoitusten aikaan näkyi lapsipotilailla suoraan vähentyneenä antibioottien käyttönä.

Luonto: Rauduskoivu turvaa perimänsä jatkumisen tuottamalla lukemattoman määrän siemeniä elämänsä aikana. Silti vain yksi siemen saattaa kasvaa isoksi puuksi.

Kulttuuri: Suomesta viedään ulkomaille nyt paitsi yhtyeitä, myös lauluja ja lauluntekijöitä.

Music Finlandin vientipäällikkö Niko Kangas arvioi, että musiikkialan taloudellinen arvo on Suomessakin tällä hetkellä noin miljardi euroa.

Koululaiset: Professori Marja-Kristiina Lerkkasen mukaan tulevien sote-alueiden pitäisi järjestää lasten ja nuorten matalan kynnyksen psykologipalvelut kouluilla. Pahaa oloa ja ongelmia on helpompi ehkäistä puuttumalla tilanteisiin heti kuin korjata jälkikäteen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Aamupostin verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!