Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään Kameraseuran esittelee valokuvien kirjoa Kipinän aulassa lokakuussa: "Kameroiden nippeleitä tärkeämpiä ovat tulokset eli valokuvat"

Esillä on kolmisenkymmentä seuran jäsenten kuvaa erilaisista aiheista ja tunnelmista.

Hyvinkään Kameraseura järjestää 70-vuotisnäyttelyn Hyvinkään Kipinä-talon aulassa 4.–28.10. Esillä on kolmisenkymmentä seuran jäsenten kuvaa erilaisista aiheista ja tunnelmista.

Kuvien kirjo heijastaa sitä, miten monella eri tavalla valokuvaukseen voi suhtautua ja miten monenlaista kuvailmaisu voi olla. Esillä on muun muassa luontokuvia, maisemakuvia, tilannekuvia, henkilökuvia ja asetelmia.

– Juhlanäyttely on talkootyön tulos, kertoo Hyvinkään Kameraseuran hallituksen puheenjohtaja Olli Nykänen tiedotteessa.

– Esillä on kuvia kaikkiaan 18 eri kuvaajalta. Seuramme pyrkii tietoisesti siihen, että jokainen jäsen saa omille kuvilleen tilaa ja näkyvyyttä sekä neuvoja ja palautetta, joka auttaa kehittymään valokuvaajana. Kuvaajana jokainen on silti yksilö ja vapaa valitsemaan tyylinsä ja tekniikkansa.

Vuonna 1952 perustetulla Hyvinkään Kameraseuralla on ollut historiansa aikana monenlaisia kehityksen ja menestyksen vaiheita. Nykyisin jäseniä on nelisenkymmentä, ja useimpien harrastus painottuu ajan hengen mukaisesti digikuvaukseen. Seuran nettisivusto (www.hks.fi) sisältää runsaasti näytteitä jäsenten taidoista ja ilmaisukyvystä.

– Toimintamme runkona ovat kuvaillat, joihin pääsääntöisesti kokoamme sisällön itse esimerkiksi alustusten, keskustelujen tai keskinäisten kuvakilpailujen muodossa, Nykänen kertoo.

5.10. järjestettävään lokakuun kuvailtaan on tulossa vieraileva esiintyjä Matti J. Niemi Suomen Kameraseurojen Liitosta. Muuttaisinko mustavalkoiseksi? -esityksessä on luvassa pohdintaa siitä, miksi, milloin ja miten kannattaa värillinen digikuva muuttaa mustavalko- eli harmaasävykuvaksi.

Digitalisaatio on sekä helpottanut että monipuolistanut valokuvausharrastusta. Kuvaamisen ohella opeteltavaksi taidoksi on tullut kuvien jälkikäsittely tietokoneella. Se antaa uusia mahdollisuuksia myös kuvien manipulointiin. Toisaalta kameroiden automatiikka on jo niin kehittynyttä, että hienoja kuvia voi saada myös yhdellä sormen näpäyksellä. Hyvinkään Kameraseura ei ota kantaa siihen, mitä tekniikkaa tai millaista kameraa pitäisi tai kannattaisi käyttää.

– Osaava kuvaaja saa upeita kuvia vaikka omatekoisella neulanreikäkameralla, toteaa Nykänen tiedotteessa.

– Tekniikkahan on lopulta vain väline, ja kameroiden nippeleitä tärkeämpiä ovat tulokset eli aikaansaadut valokuvat. Toki näyttelyssämmekin on katsojilla lupa mielessään arvailla, millaista välineistöä on mihinkin kuvaan tarvittu. Sekin on yksi tapa kehittää myös omia taitojaan.

Juhlanäyttelyn materiaali- ja muihin kuluihin on saatu kohdeavustus Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnalta.