Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Sveitsinportin Teboil hakeutui konkurssiin – ovet sulkeutuivat maanantaina: "Rahan tulo ja kulut eivät täsmää"

Hyvinkääläisen Sveitsinportin Teboilin yrittäjät ovat hakeneet yrityksensä konkurssiin, uutisoi Ilta-Sanomat.

Yritys sulki ovensa eilen maanantaina.

Lehden haastatteleman Teboil-kauppiaan Birgit Hakulisen mukaan konkurssihakemus päätettiin laittaa vireille, koska "rahan tulo ja kulut eivät täsmää".

–  Finnvera ja pankki katsoivat lukujen perusteella, että tämä paikka tuottaa ja pankki antoi siksi lainaa. Jotenkin tuntuu, että Teboil kusetti luvuilla, Hakulinen kommentoi lehdelle.

Paikka sulki ovensa pikavauhtia, sillä yritystä pyörittäneet Hakulinen ja hänen tyttärensä laittoivat konkurssihakemuksen vireille perjantaina ja päättivät eilen maanantaina, että ovet sulkeutuvat heidän osaltaan samana iltana kello 21.

Yrittäjät kommentoivat Ilta-Sanomille myös sitä, kuinka haastavissa olosuhteissa he joutuivat yritystoimintaa pyörittämään.

– Ensin tuli korona, sitten alkoi Ukrainan sota ja sen seurauksena Teboil-asemien boikotointi. Polttoaineet ja pesu eivät kuuluneet meille, saimme vain pientä provisiota siitä, että pidimme niistä huolta, Hakulinen kommentoi.

– Jos ottaa joka kuukausi 30 000 euroa takkiin, ei ole mitään järkeä jatkaa.

Sveitsinportin Teboil työllisti seitsemän työntekijää. Yrittäjien mukaan työntekijöiden palkat maksetaan kuun lopussa, mutta osan palkoistaan työntekijät saavat palkkaturvasta.