Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeen poliisi sekä puolustusvoimat keräävät ampuma-aseita sekä räjähteitä – odota partiota, älä vie itse

Hämeen poliisi järjestää puolustusvoimien kanssa ampuma-aseiden, ampumatarvikkeiden ja räjähteiden armovuosikeräyksen 3.–9.10.

Armovuosieräyksen aikana voi ilman seuraamuksia luovuttaa poliisille muun muassa kuolinpesän aseita, luvattomia aseita ja aseen osia, erityisen vaarallisia ammuksia, sotilasräjähteitä ja ilotulitteita sekä tarpeettomiksi käyneitä luvallisia aseita, aseen osia ja patruunoita.

Keräyksen tarkoituksena on parantaa aseturvallisuutta ja ennalta estää esimerkiksi vahinkoja, joita kuolinpesien tai yksityisten henkilöiden haltuun joutuneet luvattomat aseet, vanhentuneet räjähteet ja ilotulitteet voivat aiheuttaa.

Lisäksi poliisi suosittelee luopumaan myös luvallisista ampuma-aseista ja ampumatarvikkeista, jos niille ei ole enää tosiasiallista käyttöä.

Rangaistusuhasta vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä oma-aloitteisesti poliisille.

Ilmoituksia luovutettavista ampuma-aseista ja muista esineistä otetaan vastaan keräystä edeltävällä viikolla 26.–30.9. kello 8–16.

Puhelimitse ilmoituksen voi tehdä numeroon 0295 437 232 tai 0295 437 537 ja sähköpostitse osoitteeseen armovuosi.hame@poliisi.fi.

Varsinainen luovutettavien aseiden, räjähteiden, ammusten ym. materiaalin kerääminen tapahtuu virkapukuisten poliisien ja puolustusvoimien kantahenkilökunnan muodostamien yhteispartioiden toimesta keräysviikolla, pääsääntöisesti kello 8–18 välisenä aikana.

Esineitä ei missään nimessä saa toimittaa itse poliisiasemalle.