Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäellä järjestetään Seniorimessut: "Haluamme innostaa itsestä huolehtimiseen ja rohkaista uusien harrastusten pariin"

Tänä vuonna messuilla on mukana 55 näytteilleasettajaa.

Riihimäen Matkakeskuksessa järjestettävät Seniorimessut tarjoavat kaikenlaista mukavaa ja mielenkiintoista keskiviikkona 5.10. kello 13–16. Messuilla pääsee muun muassa tutustumaan erilaisten vapaaehtoistoimijoiden ja yhdistysten toimintaan. Messuilla jaetaan myös tietoa senioreille suunnatuista palveluista.

– Messuilla halutaan innostaa itsestä huolehtimiseen ja rohkaista uusien harrastusten pariin, Reija Lumivuokko ja Alma Ylätalo Riksulasta ja Laura Järvelä Kotokartanosäätiöstä kertovat.

Tietoa on tarjolla paljon, sillä mukana on kaikkiaan 55 näytteilleasettajaa joukossa yhdistyksiä, yrityksiä ja julkisija toimijoita. Messuanti käsittää muun muassa sujuvan arkeen sekä mielen ja kehon hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä asioita.

Näytteilleasettajien joukossa on potilasyhdistyksiä ja vertaistoimintaa. Vahvasti messuilla läsnä on myös luonto.

– Senioriviikon teemana tänä vuonna on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus. Hyrian opiskelijat tekevät Matkakeskukseen aistimetsän, jossa voi aistia erilaisia tuoksuja ja tunnustella luonnonmateriaaleja, Järvelä kertoo.

Mukana messuilla ovat myös Riihimäen Retkeilijät, Riihimäen tähtitieteellinen yhdistys sekä Suomen Metsästysmuseo – sekä muitakin kulttuuri- ja sivistystoimijoita.

– Toivottavasti jää aikaa itsellekin kierrellä messuilla, Lumivuokko iloitsee.

Kaiken tiedon keskellä on tarjolla myös elävää musiikkia, taukojumppaa ja kahvittelua. Galleria Tärinä ja muut Matkakeskuksen toimijat ovat messujen ajan avoinna.

Prisma on antanut luvan oman parkkitilansa käyttämiseen messujen ajan. Auton voi jättää myös Matkakeskuksen parkkihalliin, josta pääsee hissillä messualueelle.

Seniorimessut ovat osa valtakunnallista vanhustenviikkoa, joten ohjelmaa on viikon ajan muutakin. Vanhustenviikon avajaisia vietetään Riksulassa maanantaina 3.10. kello 10–11.

Tiistaina 4.10. kello 14 Kirkkopuiston seurakuntakodissa järjestetään seminaari, jonka vieraiksi saapuvat vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo sekä uusi kaupunginjohtaja Jouni Eho.

Tilaa on vielä myös Kotokartanosäätiön ja Hyrian metsäretkellä, joka tehdään Lopen Luutalammille perjantaina 7.10. kello 12–16. Bussi on täynnä, mutta omalla autolla mukaan voi tulla. Ilmoittautumiset retkelle puhelimitse 050 560 9739.

Vanhustenviikkoa vietetään myös Hyvinkäällä. Ohjelmassa on muun muassa museokäyntejä, yhteislaulua, päiväkaraokea ja ohjattuja luontoretkiä.

Yhteisretki Härkävehmaan nuotiopaikalle lähtee Sveitsin uimalalta maanantaina 3.10. kello 10. Tiistaina 4.10. on opastettu kierros kello 12 alkaen Haavoitettu maa -näyttelyyn museokeskus Taikassa, jonka jälkeen piirretään ulkona.

Keskiviikkona 5.10. kello 11–14 on ohjelmaa Onnensillassa. Tarkemmat tiedot vanhustenviikon ohjelmasta löytyvät tästä.

Juttua on muokattu 29.9. klo 11.08: korjattu viallinen verkkolinkki.