Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen kaupunginmuseossa avautuu uusi näyttely – taidemuseossa puolestaan Maija Isolaa käsittelevä luento

Riihimäen kaupunginmuseolla on uutta nähtävää, kun Liikenteen menopelejä -niminen näyttely avautuu yleisölle keskiviikkona 28. syyskuuta.

Kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan näyttely esittelee miten eri kulkuvälineet ovat vaikuttaneet kaupunkilaisten elämään ja minkälaisille puitteille riihimäkeläinen liikennejärjestelmä on aikoinaan rakentunut. Liikennehistoriaa näyttely kartoittaa valokuvalähtöisesti, museon kokoelmakuvien kautta.

Näyttelyn avauksen kunniaksi museolla järjestetään avajaistapahtuma tiistaina 27. syyskuuta kello 18−20.

– Tapahtumassa näyttelyn käsikirjoittanut tutkija Nanna Saarhelo esittelee näyttelyä ja Riihimäen musiikkiopiston musiikkileikkikoulu esittää liikenneaiheisia lauluja. Lisäksi pientä tarjoilua. Tilaisuus on avoin kaikille ja sinne on vapaa pääsy, tiedotteessa kerrotaan.

Riihimäen taidemuseossa puolestaan järjestetään lauantaina 1. lokakuuta luento Maija Isola – Taiteilijanainen ja designikoni kello 15 alkaen.

Tilaisuudessa luennoitsijana toimii filosofian tohtori, vastaava museolehtori Leena Svinhufvud. Luento on osa Riihimäen taidemuseon Maija Isola – Kuoseja Amforasta Unikkoon -näyttelyn oheisohjelmaa.

Luennolle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla.