Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huumeiden katukauppaa Keravalla ja Järvenpäässä, jalkapallohuligaanien joukkotappelu Mäntsälässä – Itä-Uudenmaan poliisilla kiireinen viikko

Huumausainerikokset, pahoinpitelyt ja kovat nopeudet liikenteessä työllistivät Itä-Uudenmaan poliisia viime viikolla, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi vuonna 2019 tapahtuneen jalkapallofanien välisen joukkotappelun paikaksi on varmistunut Mäntsälä ja tutkinta on siirretty Itä-Uudenmaan poliisin väkivaltatutkintaan.

Huumausainerikoksista kirjattiin viime viikolla reilusti ilmoituksia.

– Poliisi onnistui viime viikonlopun aikana paljastamaan useita huumeiden katukauppaan liittyviä tapauksia muun muassa Keravalla, Järvenpäässä ja Vantaalla, kertoo rikoskomisario Jere Pääkkönen.

Myös pahoinpitelyrikoksia oli paljon ja niitä kirjattiin huomattava määrä, lähes sata ilmoitusta. Pahoinpitelyt jakautuivat tasaisesti yleisille ja yksityisille paikoille.

– Ryöstörikoksia kirjattiin viime viikolla vain kahdeksan. Niiden määrässä oli havaittavissa selkeää laskua edellisviikkojen korkeisiin lukuihin verrattuna, Pääkkönen kertoo.

– Yksilönsuojaan kohdistuneita tehtäviä oli edelleen paljon, yhteensä 225 ja niistä kotihälytysten osuus oli 76, rikoskomisario Pääkkönen jatkaa.

Jalkapallohuligaanien välisen rajun joukkotappelun tapahtumapaikaksi on selvinnyt Mäntsälä ja tutkintavastuu on nyt siirretty Itä-Uudenmaan poliisille.

– Syyskuun lopulla 2019 tapahtuneesta väkivaltaisesta joukkotappelusta on kirjattu nyt meille uusi rikosilmoitus ja tässä vaiheessa sitä tukitaan tappeluun osallistumisena. Rikosnimikkeet saattavat muuttua ja tarkentua tutkinnan edetessä, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä.

Viime viikonlopun aikana liikennepoliisin partiot mittasivat useita huimia ylinopeuksia. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia mitattiin kaikkiaan viikonlopun aikana viisi ja lisäksi seitsemän kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan.

– Niistä mainittakoon kuljettaja, jolle mitattiin kahdeksankympin alueella nopeudeksi 161km/h. Mukaan mahtui myös jokunen rattijuoppo, kortiton kuljettaja sekä poliisia karkuun ajanut kevytmoottoripyörän kuljettaja, kertoo komisario Katri Lehti.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella järjestettiin viime viikonlopun aikana kolme erillistä ajoneuvojen kokoontumistapahtumaa. Komisario Katri Lehden mukaan poliisin näkyvä valvonta tuotti tulosta ja suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin.

Elokuussa Mäntsälässä ja Järvenpäässä tapahtuneista neljästä törkeästä varkaudesta tutkitun tapauksen esitutkinnat on saatu päätökseen ja tapaukset on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

– Varkaudet ovat kohdistuneet muun muassa ajoneuvoihin. Autoja on anastettu tai niihin on murtauduttu autoliikkeissä tai yritysten pysäköintipaikoilla. Osassa tapauksista kiinteistöjen tiloihin on murtauduttu ja varkaiden matkaan on lähtenyt niissä ollutta erilaista omaisuutta, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Yhdessä tapauksista epäilty tekijä jäi kiinni ja poliisi sai liitettyä hänet muihin alueella tapahtuneisiin vastaaviin varkauksiin.

Viime viikon perjantaina startannut poliisin valtakunnallinen turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvonta jatkuu vielä tällä viikolla. Partioiden tekemää valvontaa kohdistetaan erityisesti turvavöiden ja kännyköiden käytön sekä tarkkaamattomuuden valvontaan.