Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Kemikaalivuoto Järvenpään Wärtsilän teollisuusalueella – kaksi viety sairaalaan, alueen asukkaita pyydetään pysymään sisällä

Järvenpäässä Jampan pohjoisosassa Wärtsilän teollisuusalueella on parhaillaan suuri kemikaalivuoto. Kaksi henkilöä on altistunut ja viety sairaalaan. Lue tuoreempi juttu tästä:

Kemikaalivuoto Järvenpään Wärtsilän teollisuusalueella ohi – kaksi viety sairaalaan

Pelastuslaitos tiedotti kello 20 jälkeen, että kemikaali on varmistunut. Kyseessä on yhdistelmä, jossa on useita vaarallisia aineita: typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappo.

Tilanne on yhä kello 20 jälkeen kesken eikä alueelle ollut kulkua. Vuotoa ei olla täysin saatu vielä tukittua, Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.

Poliisi on eristänyt laajan alueen onnettomuuspaikan ympärillä.

Kemikaalipilvi leviää pääradan suuntaisesti etelään. Pelastuslaitos on kehottanut Saunakallion ja Jampan alueen asukkaita suojautumaan sisälle ja sulkemaan ilmastointi sekä seuraamaan radiota ja televisiota.

Vaaratiedote sisälle suojautumisesta ja ilmastoinnin sulkemisesta on edelleen voimassa.

Tarkka onnettomuuspaikka on Levysepänkujalla. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen alkuillasta kello kuuden jälkeen. Paikalla on ollut pelastuslaitoksen mukaan parisenkymmentä yksikköä.

Liikenne on katkaistu Vähänummentieltä Jamppaan sekä Saunakallion K-marketin liikenneympyrästä Jamppaan päin. Poliisi ohjasi liikennettä. Paikalla on nähty muun muassa lääkärihelikopteri.

Juttua päivitetty kello 20.32.