Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lemmikit valtaavat Hausjärven kirjaston – "Jos ottaa mukaan eväät, kannattaa olla varuillaan"

Hausjärven kirjastossa vierailee lauantaina monenlaisia eläimiä.

Lemmikit valtaavat Hausjärven kirjaston tulevana lauantaina.

– Ensimmäisen kerran järjestimme lemmikkitapahtuman kirjastolla vuosi sitten. Se oli tavattoman suosittu tapahtuma. Tupa oli täynnä, joten päätimme järjestää lemmikkien vierailun toistamiseen, tapahtumaa järjestävä Tytti Grönqvist kertoo.

Grönqvist ja hänen Maline-pyrenteittenkoiransa ovat tuttuja vieraita kirjastossa entuudestaan. Suomen Karvakavereihin kuuluva lukulemmikki Maline on ilahduttanut kirjastossakävijöitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilauksesta Maline tekee vierailuja myös kouluihin, päiväkoteihin ja palvelutaloihin.

– Kun saa upottaa kätensä koiran paksuun turkkiin, on se todella rauhoittavaa.

Grönqvistin mukaan Maline sopii ihmisten pariin kuin nenä päähän. Se rakastaa huomiota ja hellyydenosoituksia.

– Kirjastossa Malinelle voi lukea kirjaa tai ihan vain rapsutella. Jos kirjastoon ottaa mukaan eväät, kannattaa niiden kanssa tosin olla varuillaan, Grönqvist naurahtaa.

Grönqvistillä on ollut lemmikkejä vuosikymmenten ajan, joten hän ymmärtää, kuinka paljon iloa ja hyvää mieltä eläin voi ihmiselle tuoda. Lemmikkitapahtumassa onkin tilaisuus tutustua muutamiin erilaisiin eläimiin ja tavata lemmikkejä.

– Jos perheessä on vaikka allergiaa, eikä omaa lemmikkiä voi hankkia, voi tulla tänne viettämään hetkeksi aikaa eläinten kanssa.

Tänä vuonna kirjastoon saapuvat vieraiksi koirat Maline ja Siiri, ponit Peikko ja Pietu, Nyyti-rotta sekä karitsoja, kanoja ja kaneja.

– Paikalla pääsee myös poniajelulle pientä maksua vastaan. Muuten tapahtuma on maksuton.

Kirjastossa otetaan esille myös lemmikkeihin liittyvää kirjallisuutta, ja jos aikaa riittää, opastaa Grönqvist, kuinka tehdä koiralla tai kissalle lelu trikookuteista. HaTu eli Hausjärven Yläkoulun ja Lukion Tuki ry pitää mahdollisesti paikalla kahviota.

Tapahtumaan osallistuneet voivat jättää viikon sisällä tapahtumasta piirustuksen tai kirjoituksen Hausjärven kirjastoon, mikä tapahtumasta jäi parhaiten mieleen. Osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Lemmikit valtaavat Hausjärven kirjaston (Keskustie 2-4, Oitti) lauantaina 17.9. klo 10–14.