Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Lue lisää näköislehdestä: Vanhemmuus on Jani Toivolalle peili myös omaan menneisyyteen – "Yhtäkkiä oli mietittävä, miltä tuntuu olla vastuussa toisen ihmisen hengestä"

Hyvinvointi: Näyttelijä, kirjailija Jani Toivola alkoi kirjoittaa elämästään tyttärensä kanssa, kun korona-aika sulki kahden hengen perheen neljän seinän sisälle.

– Lapsen syntymä mullisti elämän, mutta olin varautunut vähemmän henkiseen puoleen. Yhtäkkiä oli mietittävä, miltä tuntuu olla vastuussa toisen ihmisen hengestä, kasvusta ja elämästä, Toivola sanoo.

Uutiset: Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori Ursula Schwab tyrmää 31. elokuuta julkaistun Frankfurter Allgemeine Zeitungin käännösjutun ”Syömisessä järjestyksellä on väliä”.

– Ei sillä ole mitään väliä, missä järjestyksessä ruoka mahalaukkuun menee, sillä mahalaukku sekoittaa ruuan, hän sanoo.

Ajassa: Kuningatar Elisabeth-fani Pekka Granqvist seurasi suosikkiaan 23 vuotta. Elisabeth II:n lisäksi hän on saanut kirjeitä kaikkiaan viideltä sukupolvelta, muun muassa kuningataräidiltä, prinsessa Annelta, prinssi Charlesilta aina prinssi Williamiin ja hänen poikaansa Georgeen asti.

Ulkonäkö: Näytät meikattuna aivan eri ihmiseltä, kuulee moni vahvasti ehostautuva. Rosa Sinisalolle, 25, tämä on tavoite. Muuttaa itsensä eri ihmiseksi, taruhahmoksi, miksi tahansa.

Lukeminen: Lukutaitoa pitää vaalia jo arjen sujumisen kannalta, muistuttaa professori Minna Torppa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja 2 viikon ajan maksutta. Koejakson voit tilata tästä.