Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meiju Suvas tanssittaa Riihimäen mummodiskossa – "Tavoitteena on parhaat bileet toimintakyvystä huolimatta"

Riihimäen Teatterihotellissa tanssitaan mummodiskossa tiistaina, 20. syyskuuta, kello 14–16. Esiintyjänä on Meiju Suvas.

– Tapahtumien lisääminen tälle ikäryhmälle on ollut tavoitteenamme ja jatkossa toivommekin pystyvämme tuottamaan heille lisää tarjontaa. Mummodisko on kulttuurihyvinvoinnin toiminnasta hieno esimerkki, Riihimäen kulttuurituottaja Lyti Aaltonen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Teatterihotelli on esteetön tila tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Paikan päällä on maksullinen kahvila sekä järjestäjien esittelypisteitä ja arvonta.

Mummodiskon kokeneilta pyörätuolitkin ovat unohtuneet salin nurkkaan, seuraava tapahtuma on nuorten luona Hyvinkäällä – "Olihan siinä vähän hämmentynyt"

– Mummodisko on hyvänmielen tapahtuma ihan jokaiselle, joka kaipaa arkeensa iloista yhteistä hetkeä muiden kanssa. Eikä kyseessä ole mikä tahansa yhteen kokoontuminen, vaan sellainen, jota muistellaan vielä useamman vuoden kuluttuakin. Tämä todistettiin Hämeenlinnassa maaliskuussa 2020, kun diskoon saapui vaareja, mummoja, setiä, tätejä – ihan kaikkia. Tilaisuutta muistellaan yhä vielä monissa kohtaamisissa. Nyt on Riihimäen vuoro, Milka Lintinen Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry:stä sanoo.

Oman elämäni sävelet -hanke Kanta-Hämeen Muistiyhdistykseltä tuo Mummodiskon Riihimäelle osana toimintaansa, jossa tavoitellaan muun muassa musiikin aivoterveyttä parantavia vaikutuksia erilaisissa tapahtumissa ja ryhmissä sekä halutaan lisätä tietoutta musiikin mahdollisuuksista muistisairauksien ennaltaehkäisyssä ja sairastuneiden kuntoutuksessa.

Mummodisko on vanhustyön ammattilaisten Mikko Haapalaisen ja Joni Tammisalon käynnistämä konsepti.

– Mummodisko on ennen kaikkea onnistuneita kohtaamisia, maksimaalista hyvinvointia sekä turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri ja ympäristö. Tavoitteena ovat ylisukupolviset kohtaamiset, erilaisten kulttuurien yhteen saattaminen sekä parhaat bileet toimintakyvystä huolimatta, Lyti Aaltonen sanoo.

Riihimäen Teatterihotellin mummodiskon juontaa Tuija Piepponen ja musiikkia soittaa dj Mikko Haapalainen.

Mummodiskon järjestää Riihimäen kaupunki yhdessä Kanta-Hämeen muistiyhdistyksen kanssa.

Tapahtuman mahdollistavat Rengon Säästöpankkisäätiö ja Kotokartanosäätiö. Mukana toteutuksessa ovat Hyria koulutus ja Riihimäen OmaisOiva. Mummodiskon sisällön tuotannosta vastaa Mummodisko ry.