Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista päättää kesäkiertueensa Hyvinkääsaliin

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg "The Doctor" lähti kesäkuussa trionsa kanssa 30-konsertin kiertueelle ympäri Suomen. Kesäkiertue päättyy lauantaina, 17. syyskuuta, Hyvinkääsaliin.

Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazinessa on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt muun muassa Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa.

Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja hän on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut).

Konserteissa kuullaan trion omalaatuista ”hard swingin, groovy&soulful jazz” -sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa.

Ohjelmisto koostuu Sandbergin sävellyksistä, joista osa löytyy dokumentoituna levyllä The Doctor (2020). Sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ylistettyä levyä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.