Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Kaipaatko ohjausta digitaidoissa? Onko oppiminen sinulle vaikeaa? – Nyt on apua tarjolla, sillä Oppimisen olohuone tulee Hyvinkään kirjastoon

Nurmijärven Klubitalo aloittaa Oppimisen olohuone -toiminnan lokakuun alusta Hyvinkään kirjastolla.

Oppimisen olohuone on Erilaisten Oppijoiden Liiton toimintamalli, jossa aikuisille – 18–65-vuotiaille – tarjotaan matalan kynnyksen ohjausta oppimisessa ja perustaidoissa kuten matematiikassa, lukemisessa, kirjoittamisessa ja digitaidoissa.

– Oppimisen olohuone lisää hyviä oppimisen kokemuksia, auttaa jaksamisessa ja vahvistaa itsetuntoa, opintovalmentaja Anu Koskela korostaa Klubitalon tiedotteessa.

Oppimisvaikeudet ovat hyvin yleisiä ja riippuen määrittelystä niitä esiintyy 5–20 prosentilla väestöstä. Suomessa on tutkitusti suuri määrä aikuisia, jotka hyötyisivät perustaitojen kohentamisesta toimiakseen työelämässä ja opiskeluissa.

Opintovalmentaja Lina Galrito-Leinosen mukaan Oppimisen olohuoneessa oppija määrittelee itse taidot ja tavoitteet, jotka haluaa saavuttaa.

– Oppimisen olohuoneeseen voi tulla kuka tahansa aikuinen, joka kokee haasteita oppimisessa ja kaipaa tukea perustaitojensa kehittämisessä. Mitään diagnooseja oppimisvaikeuksista ei tarvita. Oppijalle etsitään sopivat tavat oppia ja kehittää omaa osaamistaan eri menetelmillä sekä oppimisen apuvälineillä, Galrito-Leinonen toteaa tiedotteessa.

Oppimisen olohuoneessa valmentajina toimivat Klubitalon opintovalmentajat Lina Galrito-Leinonen (kognitiivis-behavioristinen asiantuntija) ja Anu Koskela (neuropsykiatrinen valmentaja). Molemmilla on vuosien kokemus erilaisten oppijoiden opettamisesta ja valmentamisesta ratkaisukeskeisin menetelmin.

Nurmijärven Klubitalo on tavoitteellista toimintaa järjestävä yhteisö työikäisille Keusote-alueen asukkaille.

Oppimisen olohuone lokakuusta alkaen Hyvinkään kirjastolla parittomina viikkoina maanantaisin kello 14–16.