Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten ilmastonmuutos näkyy Riihimäen kaupunkirakenteessa? – se selviää ensi tiistain ilmastoriskikävelyllä

Riihimäellä järjestetään tiistaina 20. syyskuuta ilmastoriskikävely, jolla tutustutaan kaupunkikeskustan alueeseen ilmastoriskien näkökulmasta.

Kierroksella opitaan, miten ilmastonmuutos näkyy kaupunkirakenteessa ja miten se otetaan huomioon ajankohtaisissa ja tulevaisuuden suunnitelmissa. Retken aikana mietitään myös ratkaisuja ilmastonmuutokseen hillitsemiseen ja sopeutumiseen.

Kävely on osa Kanta-Hämeen kuntien yhteistä ilmastohanketta. Mukana kierroksella on Riihimäen kaupungin edustajia sekä Sitowise Oy:n ilmastoasiantuntija. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kävely on suunnattu ensisijaisesti kaupungin päättäjille, mutta myös asukkaat ovat tervetulleita osallistumaan.

Ilmastoriskikävelyn lähtöpaikka on Erkyläntie 47. Noin puolentoista tunnin kävely alkaa kello 17.30.

Tapahtuman järjestävät Hämeen kuntien ilmastotyön spurtti (HÄSPI)-hanke ja ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman rahoituksella toteutettava ilmastotyön kehittämishanke.

Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki Kanta-Hämeen kunnat ja niiden asukkaat. Kunnille tullaan muun muassa järjestämään tilaisuuksia ilmastotyön mahdollisuuksista ja hyödyistä, erityisesti elinvoimaisuuden ja houkuttelevuuden näkökulmasta.

Kunnat, joissa ilmastotyö on vielä alkuvaiheessa, saavat suoraa asiantuntijatukea ilmasto-ohjelmien laatimiseen. Hankkeen turvin ideoidaan ja käynnistetään myös kuntien ilmastotyötä tukevia hankkeita.