Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluamme tarjota viihdyttävän näyttelyn, tehdä taidetta ymmärrettävästi ja huumorilla – Willa Galleria on täynnä Eino ja Merle Kajalaisen taidetta

Hyvinkääläisten Eino ja Merle Kajalaisen taide- ja käsityönäyttely Willa Galeriassa käy pienestä tutkimusmatkasta.

Sen verran runsas anti maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja puutöitä paikalta löytyy.

– Olemme elämystaiteilijoita. Haluamme tarjota mahdollisimman viihdyttävän näyttelyn, tehdä taidetta ymmärrettävästi ja huumorilla. Näyttelystä voi löytää myös vinkkejä omaan tekemiseen, Eino ja Merle Kajalainen kertovat.

Eino Kajalaisen mukaan maalaaminen, piirtäminen ja käsityöt ovat hänelle tärkeä ja merkityksellinen ajanviete.

– En voi vain istua paikoillani tekemättä mitään. Tänne näyttelyynkin otin mukaan keskeneräisen peilinkehyksen. Voin naputella sitä tässä ohessa.

Eino Kajalainen suosii veistoksissa ja puutöissä harvinaisempia, kovia puulajeja, kuten katajaa, saarnea, pähkinäpuuta, omenapuuta, kirsikkaa. Niiden työstäminen on aikaa vievää ja haastavaa, mutta lopputulos on kaunis.

Puusta on syntynyt muun muassa erilaisia säilytysrasioita, taulujen ja peilien kehyksiä, jakkaroita.

– Jakkaroiden tekeminen rentouttaa ja ravitsee sielua, hän kuvailee.

Suuret koristetammenterhot on valmistettu pihlajasta. Niiden koskettaminen on lähes terapeuttista. Niin käsittämättömän sileältä hiottu pihlaja tuntuu sormissa.

Puuesineistä, kuten avainkaapista, saattaa löytyä myös salalokeroita, jotka jäävät ostajan löydettäviksi.

– Ennen vanhaan puusepät harrastivat niitä lipastoja tehdessään. Salalokerot saattoivat pysyä piilossa aina seuraaville sukupolville saakka, ja löytyivät vasta kun lipastoja alettiin kunnostaa.

Uusin Eino Kajalaisen villitys on nahkalaukkujen tekeminen kierrätysnahasta.

– Olen aina sanonut, ettei mitään saa heittää pois. Kaikkea voi käyttää, kuten vaikka vanhoja nahkasohvia.

Maalausten ja piirustusten joukossa on niin ikään runsas tarjonta maisemia, muotokuvia, yksityiskohtia, kaikkea mahdollista. Merle Kajalainen kertoo nauttivansa tarkasta kädenjäljestä.

– Pidän kalligrafista ja graafisista töistä.

Eino Kajalainen kertoo mielellään kokeilevansa eri tekniikoita: akryyli- ja öljyvärejä, pastellivärejä, kyniä, akvarellivärejä.

Eino ja Merle Kajalainen ovat molemmat valmistuneet Hyvinkään taidekoulusta parikymmentä vuotta sitten. Eino Kajalaisen mukaan taidekoulu mullisti hänen elämänsä.

– Piirsin ja maalasin ennen taidekouluakin, mutta se oli sellaista hapuilua. Taidekoulusta sain leveät ja kantavat siivet.

Ja nuo siivet kantavat edelleen.

Kajalaisten näyttelyä pääsee katsomaan Willa Galleriaan (Kauppakeskus Willa, 3. krs) 5. - 29.9. arkisin klo 14 - 18, la klo 12 - 18 ja su klo 12 – 15. Näyttelyyn on vapaa pääsy.