Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murhamysteeri hyvinkääläisen risteilyaluksen neitsytmatkalla – "Katsoja ei jää taatusti kylmäksi"

Hyvinkääläisen Teatteri Wilnun nuoret näyttelijät uppoutuvat paraikaa 1920-luvulle sijoittuvaan murhamysteeriin. (Ensimmäinen) viimeinen matka -näytelmän käsikirjoituksen on tehnyt hyvinkääläinen Inka Talja, joka on ollut mukana Teatteri Wilnun toiminnassa vuodesta 2015.

Nyt nähtävä näytelmä on Taljan ensimmäinen pidempi näytelmä.

Laura Niska täältä teatterista kannusti minua seuraamaan omia unelmiani ja tekemään asioita, joita tahdon. Päätin sitten kirjoittaa ja ohjata näytelmän. Haluan antaa muille samanlaisia mahdollisuuksia kokea hienoja tunteita, joita olen itse teatterissa kokenut, Talja kertoo.

Näytelmässä kahdeksan matkustajaa lähtee Wellamo-risteilyaluksen neitsytmatkalle. Yhdellä heistä matka jää viimeiseksi. Ratkaisua murhaan lähdetään hakemaan menneisyydestä.

Näytelmä on täynnä tunnetta.

Näyttelijöiden mukaan parasta näytelmässä on, että se on täynnä tunnetta.

– Katsoja ei jää taatusti kylmäksi, Niska lupaa.

Kehuja annetaan myös näytelmän roolihahmoille. Jokaisella hahmolla on omat persoonalliset piirteensä, ja jokaisella on elämässään jotakin meneillä.

Murhaaja voi olla kuka vain. Eikä kuolema ole ainoa asia, mitä tapahtuu. Muutakin yllätyksellistä voi olla edessä, kuin laivalle kokoontuu eri ikäisiä sinkkuja ja pariskuntia. Näyttelijät lupaavat katsojille jännitystä näytelmän loppumetreille saakka.

– Ensimmäinen viimeinen matka on tyylikäs ja hyvin persoonallinen näytelmä. Kaikki – teksti, puvustus, lavasteet – huokuvat luonnetta. Siitä pidän, Elias Mäkelä kuvailee.

Heidi Lapin mukaan on ollut kiva päästä tekemään esitystä, joka sijoittuu sadan vuoden päähän menneisyyteen. Aikahyppy näkyy roolisuoritusten lisäksi puvustuksessa ja lavastuksessa.

– Yleensä olemme tehneet nykyaikaan sijoittuvia moderneja näytelmiä. Tämä edustaa ihan uutta genreä. Se on ollut virkistävää. Pitkästä aikaa olen myös mukana näytelmässä näyttelijänä, aiemmin lähinnä tuottajan ja ohjaajan roolissa toiminut Lappi iloitsee.

Teatteri Wilnulle tuttuun tapaan näytelmässä on musiikkia tunnelman nostattajana sekä tanssia, jonka koreografiasta vastaa teatterin oma koreografi Emmi Tikkanen.

Teatteri Wilnun murhamysteeri (Ensimmäinen) viimeinen matka Studio Donnerissa (Villatehdas, Kankurinkatu 4-6) pe 9.9. klo 19, la 10.9. klo 14 ja 18, su 11.9. klo 14 ja 18, pe 16.9. klo 19, la 17.9. klo 14 ja 18, su 18.9. klo 14.