Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talous: | Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari vaatii kuljetusalalle ammattidieseliä mieluiten heti – "Tilanne on kriittinen", asiantuntija Päivi Wood jyrähtää

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari haluaa ammattidieselin käyttöön mitä pikimmin.

Se vaatii hallitukselta nopeita toimia.

– EU-lainsäädäntö on antanut mahdollisuuden ammattidieselin käyttöönottoon ja käyttöönotto on enää yksin Suomen omissa käsissä. On kestämätöntä, että valmistelu kestää, sillä tilanne on kriittinen, sanoo Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Päivi Wood maanantaisessa kannanotossa.

Ammattidiesel on käytännössä veronpalautusta, jota maksetaan kuorma- ja linja-autoon tankatuista diesel-litroista.

Valtaosa Suomen tavara- ja henkilöliikenteestä kulkee kumipyörillä, muistuttaa Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki:

– Ammattidiesel on keino suomalaisen kuljetusalan kilpailukyvyn säilyttämiseksi.

Riihimäkeläinen yrittäjä Petri Tarkkala Tarkkalan Kuljetus Oy:stä kannattaa vahvasti ammattidieseliä, kauppakamari kertoi tiedotteessaan.

– Liikenteen infra on rapautunut, talvikunnossapidossa olisi parannettavaa, ja ne osaltaan nostavat kuluja sekä päästöjä, Tarkkala luetteli.

– Kuljetusyritysten tulisi saada taloutensa kuntoon, jotta alalla olisi tulevaisuudessa mahdollista investoida esimerkiksi sähköistyvään kalustoon.