Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Luusuaniemi odottaa Red Carpet -festareilta eniten juhlaennakkoja – ”Tekijöitä on paikalla kaikissa näytöksissä”

Red Carpetin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi on hyvillä mielin, eikä suotta. Tuotanto on valmis, elokuvafestareiden yhteydessä päästään järjestämään kahden vuoden tauon jälkeen myös konsertit ja liputkin käyvät kaupaksi.

– Lippujen myyntivauhti on ollut sama kuin vuonna 2019, jolloin liput myytiin loppuun. Liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin, jos haluaa päästä mukaan.

Luusuaniemen elämässä elokuvat näyttelevät isoa roolia. Hän toimii Nelosella kotimaisen elokuvan päällikkönä, näyttelee sekä toimii Red Carpetin taiteellisena johtajana.

– Elokuvat ovat hyvä tapa viettää aikaa yhdessä. Ne herättävät ajatuksia ja tunteita. Koen myös tarinankerronnan tärkeänä. Haluamme Red Carpet -festareilla auttaa nuoria käsikirjoittajia ja viemään tarinankerronnan taitoa eteenpäin järjestämällä nuorille käsikirjoituskilpailuja ja workshopeja.

Red Carpet -festareilta Luusuaniemi odottelee ennen kaikkea juhlaennakkoja. Festareilla voi nähdä ennen varsinaista ensi-iltaa muun muassa elokuvat Häät ennen hautajaisia, Pelle Hermanni, Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä, Sieniretki.

– Siinä, että näkee elokuvan hyvissä ajoin ennen ensi-iltaa, on jotain maagista. Hienoa on myös se, että tekijöitä on paikalla kaikissa näytöksissä.

Luusuaniemi odottaa suuresti myös tähtien paljastamista Hyvinkään Tähtiraitilla.

– Ei tarvitse enää koronan takia himmailla, vaan kaikki kynnelle kykenevät pääsevät paikalle.

Tähtiraitilla on jo kahdeksan tähteä. Ensimmäisenä tähtensä saivat vuonna 2018 Outi Mäenpää ja Vesa-Matti Loiri, jota tullaan tänä vuonna tapahtumassa muistamaan.

Torstaina 25.8. järjestettävä Red Carpet Gaalan liput on myyty loppuun. Perinteiseen tapaan Gaalassa jaetaan tunnustuksia heille, jotka ovat vieneet eteenpäin ja kehittäneet suomalaista elokuva-alaa. Tunnustuksien saajista on päättänyt jury, johon kuuluu tänä vuonna hyvinkääläislähtöinen käsikirjoittaja Anna Brotkin, yhteiskunnallinen vaikuttaja, näyttelijä, kirjailija Jani Toivola, näyttelijä Fanni Noroila, tuottaja, käsikirjoittaja Jani Pösö sekä elokuvaohjaaja, kirjailija Aleksi Delokouras.

– Gaalassa jaetaan myös Red Carpetin oma ”Jussi-patsas”, taiteilija Jani Leinosen Ilmatar-veistos.

Luusuaniemi kertoo kaivanneensa viimeisen parin vuoden ajan myös Red Carpet -konsertteja.

– hienoa, että konsertit viimein järjestetään. Tunnelma on hieno, kun ilta pimenee ja Villatehtaan piha on väkeä täynnä.

26.–27.8. järjestettävissä konserteissa esiintyjiä tänä vuonna myös haastatellaan. Haastattelijana on Janne Saarinen. Red Carpet -konsertissa on satsattu ruoka- ja juomatarjontaan. Paikalla pääsee nautiskelemaan muun muassa Michelin-kokki Tommi Tuomisen herkkuja.

Uutena Red Carpetissa on myös elokuvamusiikin konsertti, joka järjestetään Hyvinkääsalissa keskiviikkona 24.8. klo 19 yhteistyössä Hyvinkään Orkesterin kanssa. Solisteina ovat Waltteri Torikka ja Anna-Maija Tuokko.

Red Carpet -festarit järjestetään Hyvinkäällä 22.–28.8. Lisää tietoa netistä www.redcarpetfestari.fi.