Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tellustorilla järjestetään ohjelmaa Riihimäelle saapuneille ukrainalaisille – myös paikalliset tervetulleita soppatykille ja sanalle

Paikallisten seurakuntien perinteinen kierrätystapahtuma vaihtui Peltosaari-tapahtumaksi.

Peltosaaren Tellustorilla on tarjolla huomenna torstaina kanakeittoa soppatykistä sekä hengellistä musiikkia. Musiikista vastaa Riihimäen helluntaiseurakunnan bändi solistinaan Roope Berg. Tapahtuman järjestävät Riihimäen evankelisluterilainen seurakunta ja Riihimäen helluntaiseurakunta.

Riihimäen alueen kristillisten seurakuntien yhteistyöelin E4 on järjestänyt neljänä vuotena kierrätystapahtuman Granitin aukiolla. Tänä vuonna kierrätystapahtuma päätettiin vaihtaa Peltosaari-tapahtumaksi.

– Vaatekeräyksiä on ollut niin paljon, ettei tarvetta sellaiselle tällä hetkellä ollut. Vaatekeräyksien kanssa joutui jännittämään myös säätä. Olisimme tarvinneet tapahtumalle jonkin sisätilan, E4-yhteistoiminnan vetäjä Vesa Kunnas kertoo.

Nyt tarjolla on vaatteiden sijaan soppaa soppatykistä, mukavaa yhdessäoloa, hengellistä musiikkia sekä tietenkin Jumalan sanaa.

– Tapahtuma on suunnattu Riihimäelle saapuneiden ukrainalaisten tukemiseksi. Suurin osa heistä on sijoitettu Peltosaareen, siksi tapahtuma järjestetään Peltosaaren Tellustorilla, Kunnas kertoo.

Toki tapahtumaan ovat tervetulleita muutkin kaupunkilaiset – erityisesti ruokajonoissa kävijät.

– Helluntaiseurakunnalla on ruokajakelu kahdesti viikossa ja viime aikoina jonossa on ollut jopa yli 200 kävijää. Se on paljon se.

Kunnaksen mukaan tärkeintä tapahtumassa on yhdessäolo. Ukrainalaiset voivat tavata toisiaan ja vaihtaa kuulumisia. Yhdessäolo on tärkeä asia, varsinkin vaikeina aikoina.

Tilaisuudessa on mahdollisuus myös rukouspalveluun. Kunnaksen mukaan haastetta hieman tuo, ettei paikalle löytynyt kuin yksi ukrainankielinen tulkki. Tilaisuuteen etsitään kuitenkin muutamia venäjänkielentaitoisia keskustelua helpottamaan.

Kunnas aikoo tuoda paikalle myös kaksikymmentä ukrainankielistä Uutta testamenttia. Ne on saatu lahjoituksena Suomen Gideoneilta.

– on kristillinen järjestö, joka jakaa Raamattuja muun muassa kouluihin, hotelleihin, sairaaloihin ja varuskuntiin. Tänä vuonna Uuden testamentin saavat kaikki kolmasluokkalaiset eri puolilla Suomea, Kunnas kertoo.

Peltosaaritapahtuma järjestetään Peltosaaren Tellustorilla torstaina 18.8. klo 17–19.