Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bulldog Barissa totovihjeitä ja ohjastajia tavattavina, kun kaupungissa ravataan perinteikäs Riihimäki Grand Prix

Kesän ravikausi saa Riihimäellä arvoisensa päätöksen, kun Riihimäen raviradalla järjestetään perinteikäs Riihimäki Grand Prix. Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin jo vuonna 1973.

– Riihimäelle haluttiin kilpailu, joka toimisi vetonaulana ja jonne saataisiin maamme parhaimmat ravurit, Riihimäen ravien puheenjohtaja Jori Hovi kertoo.

Grand Prixin kunniataulukko on komeaa nähtävää. Kilpailun ovat voittaneet monet oman aikansa huippuhevoset. Kuuluisin heistä lienee Charme Asserdal, joka voitti Riihimäki Grand Prixin vuonna 1977. Voittoa oli seuraamassa 6000 ihmistä. Viime vuosien voittajista mainittakoon Super Frido (2013), joka voitti myös Suur-Hollola-ajon, sekä Finlandia-voittaja Bret Boko (2018).

Jori Hovi odottaa, että tänäkin vuonna kilpailusta tulee urheilullisesti hieno. 5 000 euron pääpalkinto on Grand Prixin lisäksi Ilmari Halisen muistoajossa. Myös muiden lähtöjen palkintotasoa on nostettu.

Riihimäen Grand Prix raveissa pelataan Toto5-peliä. Grand Prixissa ja Ilmari Halisen muistoajossa on molemmissa lähdöissä 10 000 euron kaksaribonus. Hovin mukaan vaikka totopelien kokonaisvaihdot ovat tulleet viime vuosina alaspäin, on Riihimäen kokonaisvaihto hyvällä mallilla.

-– Tämän kesän kokonaisvaihto on 740 000 euroa. Uskaltaako sitä edes ääneen sanoa, mutta olisi hienoa saada miljoona rikki.

Pelaaminen kuuluu Hovin mukaan olennaisena osana raviurheiluun.

– Se tuo mukavaa lisäjännitystä ravien seuraamiseen. Eikä pidä unohtaa, että laji saa siitä rahoituksensa.

Ennen Riihimäki Grand Prix raveja Riihimäen matkakeskuksessa ravintola Bar Bulldogissa järjestetään tilaisuus, jossa Jarkko Litmanen antaa pelivinkkejä. Paikalle ollaan järjestämässä myös yksi ravipäivän avainohjastajista antamaan pelaajille pelivinkkejä.

Bar Bulldogissa on Toto-piste ja paikalla voi seurata raveja. Kaikkiin kesän raveihin on järjestetty myös maksuton kuljetus ravintolan edustalta. On järjestetty jo useana vuonna. Bar Bulldogin yrittäjä Jonne Koskimies kertoo pelaavansa itsekin.

– En mistään suurista summista. Kun pelaa muutamalla eurolla, saa jännitystä, mutta tappiotkaan eivät silloin haittaa.

Koskimiehen suosikkipelit ovat troikka, jossa pitää tietää kolmen ensimmäisenä maaliin tulleet oikeassa tulojärjestyksessä, sekä duo, jossa pitää tietää kahden lähdön voittajat.

Ravipelaaminen on enemmän taitopeli kuin puhdas onnenpeli. Jori Hovi kertoo käyvänsä läpi hevosen kokonaisstatistiikan, onko hevonen voitokas, sijoittuuko sijoille vai roikkuuko viimeisille rahoille.

– Pitää seurata lajia, että tietää hevosen päivän kunnon. Radalla kannattaa katsoa alleajot ja lämmitykset, miellyttääkö ravi silmää. Hevosen edellisen startin näkeminen helpottaa pelaamista, jäikö hevonen pussiin voimat tallella, voisiko se olla vaikka yllättäjä.

Riihimäki Grand Prix järjestetään sunnuntaina 21.8. Vinkkitilaisuus pelaajille on Riihimäen matkakeskuksessa Bar Bulldogissa klo 16.15. Paikalta on maksuton kuljetus raviradalle.

Ravit alkavat klo 17.