Lue lisää näköislehdestä: Kalevan Noita syntyi keskiaikafestivaaleille, mutta modernisoitui

Uutiset: Työvoimapula heikentää kuntajohtajien työhyvinvointia, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Suurin osa jaksaa työssään hyvin, mutta kuormittuneiden osuus kuntajohtajista on kasvanut.

Henkilö: Hämeenlinnalaisella Sini Kalevalla on kyky taikoa, onhan hän Kalevan Noita. Hän voitti hopeaa taikurikilpailuissa. Noitahahmo syntyi alun perin keskiaikafestivaaleja varten, mutta kun Kaleva alkoi tehdä keikkaa kesäisissä häissä ja syntymäpäivillä hän koki miljöön ja hahmon välillä ristiriitaa.

– Nykyinen noitahahmoni on modernimpi, joka lipuu missä tahansa tapahtumassa. Kiinnitän huomiota, niin kuin esiintyjän kuuluukin, mutta en pistä silmään.

Ajassa: Aivan Linnanmäen lähellä Helsingissä sijaitsee Alppitalo, josta avautuvat upeat näkymät. Moni Alppitalon käyttäjä on kuitenkin valmistautunut muuttamaan lähivuosina muihin tiloihin, koska rakennuksen loppua on pidetty vääjäämättömänä. Osa osakkaista haluaisi myydä rakennuksen esimerkiksi purettavaksi.

Ruoka: Helsingin Uutiset -lehti selvitti, millainen aidon siiderin tarjonta pääkaupungin ravintoloissa on. Suomen parhaaksi valittu tuotti yllätyksen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut