Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkäällä maastopalo – sai alkunsa paalutuskoneen kipinästä uudisrakennusalueella

Hyvinkään Suokadun varrelle rakentuvalla uudisasuinalueella tapahtui tänään kello 14 aikaan maastopalo.

Alueelle tehdään parhaillaan tuliteriä kerrostaloja.

– Paalutuskoneesta lensi kipinää turvepenkkaan, ja sen seurauksena turve alkoi kärytä, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari.

Palomestarin mukaan turvetta saatiin möyhittyä urakoitsijan kaivurilla sen verran, että palo saatiin melko nopeasti sammumaan.

Tulen ja kipinöiden kanssa on oltava aina varovainen.

– Se ei ollut muutamaa neliötä suurempi alue, ja kaivurin takia pelastuslaitoksen ei tarvinnut käyttää omaa kalustoaan lainkaan, palomestari täsmentää.

– Kyllähän se maasto on kuivaa, nurmet ovat Hyvinkäällä keltaisina. Nyt, kun tuli vettä ja lämpöä se vain voimisti maastopalovaaraa.

Juuri nyt Ilmatieteen laitos varoittaa metsäpalovaarasta Uudellamaalla, myös Hyvinkäällä. Lisäksi Kanta-Hämeessä on metsäpalovaara.

Varoitus on voimassa ainakin 11. – 12.8.

Ilmatieteen laitos kertoo sivuillaan, että metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen, ja tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Tällä kertaa suurempaa vahinkoa tai haittaa ei käynyt.

Palomestari täsmentää, että vaikka nyt metsäpalovaroitukset ovat voimassa, olisi tulen ja kipinöiden kanssa oltava aina varovainen.