Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Lääkkeiden "kierrätys" avaa uusia hoitomahdollisuuksia

Tiede: Kohulääke Viagra syntyi sivulöydöksenä sepelvaltimotautilääkkeen tutkimuksissa. Akatemiatutkija Henri Leinosen työtä on etsiä uutta käyttöä jo olemassa oleville lääkkeille. Tämä voi tuoda uusia hoitomahdollisuuksia sairauksiin, joihin ei vielä ole hoitoa.

– Se on vähän kuin lääkkeiden kierrätystä, Leinonen kuvailee.

Hän johtaa Itä-Suomen yliopistossa Leinonen Retina Laboratorya, jossa etsitään olemassa olevista lääkkeistä hoitoa muun muassa silmän verkkokalvon rappeumaan ja muihin silmäsairauksiin

Ajassa: Kuopiolainen Arne Willman oli pidetty ja arvostettu jäsen autoharrastajien Borgward-seurassa. Kun hän kuoli, seura ällistyi jäämistöstä: Willmanilla olikin yhden Borgwardin sijaan kahdeksan autoa.

Kulttuuri: Tehosekoittimen laulaja Otto Grundström on paitsi muusikko, myös arkeologian opiskelija.

Keikkailu ja kaivuutyöt ovat hänen mukaansa erilaisia maailmoja. Siirtymä niiden välillä on suuri.

– Kaivuuhommissa pointti on ihmisten toiminnan selvittäminen. On aika makeeta löytää vaikka liesi, jota joku on 5 000 vuotta sitten käyttänyt. Pääsee aikojen läpi, ikään kuin lähelle muita ihmisiä.

Ajassa: Ulkokuntosalit ovat Helsingissä niin suosittuja, että niillä saattaa bongata jopa MM-tason urheilijoita. Kävijät vinkkaavat, miten ulkokuntosalin laitteista saa enemmän irti.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!