Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään motocross-kisoissa nähdään hurjia hyppyjä – oheisohjelmana Ilmailuopiston lentonäytöksiä

Viihdyttävä MXGP-moottoriurheilutapahtuma sopii koko perheelle.

– Kisoissa nähdään tietenkin lajille ominaisia mielettömiä hyppyjä ja kuljettajien mahtavia taidonnäytteitä. MXGP-rata on tasoltaan vaativa ja tulee taatusti testaamaan kuskien taitoa ja fyysistä kuntoa, kertoo MXGP Finlandin järjestelyistä vastaavan Lahti Eventsin markkinointipäällikkö Susanna Siponmaa.

Kuninkuusluokan kisat järjestetään Hyvinkään Vauhtipuistossa lauantaina 13.8. ja sunnuntaina 14.8.

Lauantaina ajetaan MXGP- ja MX2-luokkien karsintaerät, joissa ratkaistaan lähtöpaikat sunnuntain kilpailueriin. Sunnuntaina ajetaan lämmittelyajon lisäksi kaksi 30 minuutin ja kahden lisäkierroksen kilpailua molemmissa pääluokissa.

Hyvinkään osakilpailu on järjestyksessään sarjan 17. osakilpailu helmikuussa käynnistyneessä MXGP-sarjassa.

Kisassa nähdään kaikki motocrossin kansainväliset supertähdet, ja kilpailijoiden taso on todella kova.

Suomalaisilla huippukuskeilla on toki kotikenttäetu, joten saa nähdä, pääsevätkö he palkintopalleille asti.

Entinen hyvinkääläinen, nykyisin Jokelassa asuva Siponmaa on ylpeä kisapaikasta, Hyvinkään Vauhtipuistosta.

MXGP-rata on tasoltaan vaativa.

Sen sijainti lähellä keskustaa on yleisön kannalta erinomainen, ja siirtyminen kilpailupaikalle on helppoa. Kisoihin voi saapua autolla tai vaivattomasti junalla.

Keskustasta on järjestetty liityntäkuljetus busseilla tapahtumapaikalle.

Kisaa jouduttiin siirtämään kahteen kertaan koronan takia. Edellisen kerran yhtä iso kisatapahtuma on ollut Hyvinkäällä 2013 ja 2014.

Koska kisaa tulee seuraamaan tuhansia katsojia, Lahti Events on laatinut omille verkkosivuilleen tarkat turvallisuusohjeet.

Esimerkiksi kuulon suojaamista suositellaan, koska melutaso voi nousta kovaksi. Suojaa sateelta ei ole, joten sadetakki kannattaa varata mukaan.

– Kyseessä on koko perheen tapahtuma. Ravintoloiden lisäksi alueelle on järjestetty erityinen Family Cafe ja lastenhoitopaikat. Perheen pienimmille on myös mahdollisuus päästä veloituksetta testaamaan KTM minisähköpyöriä expo-alueen kohdalla.

– Lauantaina ja sunnuntaina yleisöä viihdyttävät Ilmailuopiston jännittävät lentonäytökset, joten tapahtumassa riittää varmasti nähtävää. Caravan-aluetta emme valitettavasti saaneet tänä vuonna järjestettyä, mutta Sääksin alue on luvannut tehdä yhteistyötä vaunulla matkaavien kanssa.

Siponmaa ja tapahtuman vastaava tuottaja Vesa Kilpinen kiittelevät Hyvinkään kaupunkia, joka ”nappasi” kisan pienellä varoitusajalla.

– Vastaanotto on ollut todella hyvä, kaikki on toiminut.

Motocross-tapahtumaa markkinoitiin etukäteen Hyvinkään torin etkoissa 3. elokuuta.

Paikalla oli ajajia, moottoripyöriä ja musiikkia. Oman tervehdyksensä toi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen, joka jutteli nuorten ajajien kanssa kisapaikan kunnosta.

– Oikein hyvä rata, totesi Teemu Makkonen, ja muut ajajat nyökyttelivät.

Kaupunginjohtaja aikoo käydä kisoja katsomassa, vaikka kiirettä pitää. Viikonloppu 13.–14.8. on Hyvinkäällä täynnä mitä hienoimpia tapahtumia.

– Tykkään lajista, sillä se on mielestäni haasteellinen, siinä vaaditaan nopeita reaktioita ja rautaista kuntoa.