Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistoja parantolasta – Hyvinkään Matkailuoppaat järjestävät illanvieton Pärskepuistossa

Rautatien Soittajat Hyvinkää aloittaa syyskautensa tapahtumassa.

– Parantolan historia kiinnostaa yhä hyvinkääläisiä, ja Parantolanpuiston tilaisuuksiin tulee vuosi vuoden jälkeen runsaasti yleisöä, kertoo Sirkku Kiuru Hyvinkään Matkailuoppaista.

Tiistaina 16. elokuuta kello 17.30 alkaen kuullaan taas otteita Parantolan historiasta ja nautitaan musiikista. Kaikille avoin pääsymaksuton tilaisuus kestää pari tuntia.

Sirkku Kiurun mielestä on tärkeää jakaa sekä uusille että jo pitempään kaupungissa asuneille hyvinkääläisille tietoa oman paikkakunnan hienosta menneisyydestä.

Pärskepuistossa parantolan historiasta kertoo Lea Bergström, Hyvinkään museon intendentti emerita.

Matkailuoppaitten ensimmäinen vastaava tilaisuus oli vuonna 2017. Siitä lähtien näitä rentoja, pääsymaksuttomia tilaisuuksia on järjestetty lähes vuosittain.

Hyvinkään Matkailuoppaissa on tällä hetkellä 12 auktorisoitua opasta. Kevään mittaan oppaitten kysyntä vilkastui pandemia-ajasta.

– Teemme teemakierroksia isommille ja pienemmille porukoille. Esimerkiksi firmat voivat tilata Hyvinkään esittelykierroksen pikkubussilla.

Monet tulevat Kiurun mukaan opaskierroksille vain saadakseen yleistietoa Hyvinkäästä.

Oppailla sitä riittää, samoin kuin helmiä paikkakunnan historiasta.

Yleiskierroksia tehdään linja-autolla tai kävellen, perehdyttämiskierroksia pyöräillen ja kävellen.

Kyläkierroksilla tutustutaan Palopuroon, Kaukasiin ja Kytäjään, suosittuja ovat myös tutustumiset kirkkoihin ja hautausmaihin, samoin Sveitsiin, Villatehtaaseen ja Parantolaan ja Rautatiemuseoon.