Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junat pääsevät taas liikkeelle Riihimäen ja Tampereen välillä – Busseja ei riittänyt kaikille

Junaliikenne keskeytyi maanantaina aamuyöstä Riihimäen ja Tampereen välillä kaapelivian takia. Fintrafficin rataliikennekeskus ilmoitti iltapäivällä, että korjaustyöt ovat valmistuneet.

Junien palaaminen aikataulun mukaiseen liikenteeseen kestää vielä.

Ensimmäiset Tampereen ja Riihimäen välillä ajettavat junat ovat VR:n mukaan IC 22 Tampereelta Helsinkiin ja IC 25 Helsingistä Tampereelle. Nämä junat pysähtyvät myös Lempäälässä, Toijalassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Junien aikatauluissa voi VR:n tiedotteen mukaan olla viivästyksiä loppupäivän aikana. Yöjunat saapuvat häiriön takia pohjoiseen aikataulusta myöhässä, joten myös niiden lähtö kohti etelää viivästyy.

Liikennekatkon aikana VR korvasi junia linja-autoilla. Bussien saamisessa oli kuitenkin vaikeuksia eikä R-junille löytynyt korvaavia autoja.

VR pyysi R-junaan Ryttylästä, Turengista, Parolasta, Iittalasta ja Viialasta pyrkiviä matkustajia järjestämään itse kyydin lähimmälle asemalle, jolta oli bussiliikennettä. Näitä asemia olivat Riihimäen ja Tampereen lisäksi Hämeenlinna ja Toijala.

Matkustajat voivat hakea korvauksia VR:ltä jälkikäteen.

Päivitetty 8.8.2022 klo 13.36: Lisätty tieto vian korjaamisesta ja junien kulusta sekä muutettu tekstin aikamuotoja.