Lue lisää näköislehdestä: Lehmien laitumista tuli Kari Kuokan tilalla viljapeltoja

Uutiset: Kari Kuokka piti lypsylehmiä 26 vuotta, mutta nyt navetassa kuuluu enää kärpäsen surinaa. Nyt entiset lehmälaitumet ovat viljapeltoja. Samaan ratkaisuun päätyy yhä useampi lehmätilallinen.

Ajassa: Loman jälkeinen töihin paluu ahdistaa monia jollain tasolla. Jos ahdistus kuitenkin on voimakasta ja pahenevaa, työpsykologi ja tuotantotalouden diplomi-insinööri Jaakko Sahimaa kehottaa miettimään, onko kyse jostain isommasta ongelmasta.

Ajassa: Kattiloita ja aterimia tehdään yhä Savossa, yli 200-vuotiaalla Sorsakosken tehdasalueella.

– Jossain vaiheessahan tällainen tuotanto siirtyi ihan pääsääntöisesti Aasiaan. Kyllä tässä on käyty kamppailua, että on pystytty säilyttämään tehdas täällä, kertoo tehtaanjohtaja Terjo Hänninen.

Ajassa: Näyttävässä lavahypnotisoinnissa saadaan ihminen vaikka leikkimään kanaa. Oikeasti hypnoosi on tieteellisesti validi hoidollinen menetelmä, jota käytetään psykologiassa ja lääketieteessä. Psykoterapeutti Esko Jumppainen kokeili hypnotisoituna olemista 1980-luvulla, kun metodia opiskelevat kollegat tarvitsivat koehenkilöä. Hän vaikuttui aiheesta ja käyttää nyt hypnoosia myös omassa työssään.

Ruoka: Helsinkiläinen kortteliravintola Pikku Hukka syntyi juuri koronapandemian alla ja oli lähellä, ettei se kaatunut. Ravintola kuitenkin selvisi korona-ajasta ja selätti työvoimapulan. Pikku Hukan lounaslistalla on sellaisia ruokia kuin läskisoossi.

– Sain paistaa burgereita kyllikseni golfklubeilla, tuumaa keittiömestari Antero Aurivuo.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut