Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Lehmien laitumista tuli Kari Kuokan tilalla viljapeltoja

Uutiset: Kari Kuokka piti lypsylehmiä 26 vuotta, mutta nyt navetassa kuuluu enää kärpäsen surinaa. Nyt entiset lehmälaitumet ovat viljapeltoja. Samaan ratkaisuun päätyy yhä useampi lehmätilallinen.

Ajassa: Loman jälkeinen töihin paluu ahdistaa monia jollain tasolla. Jos ahdistus kuitenkin on voimakasta ja pahenevaa, työpsykologi ja tuotantotalouden diplomi-insinööri Jaakko Sahimaa kehottaa miettimään, onko kyse jostain isommasta ongelmasta.

Ajassa: Kattiloita ja aterimia tehdään yhä Savossa, yli 200-vuotiaalla Sorsakosken tehdasalueella.

– Jossain vaiheessahan tällainen tuotanto siirtyi ihan pääsääntöisesti Aasiaan. Kyllä tässä on käyty kamppailua, että on pystytty säilyttämään tehdas täällä, kertoo tehtaanjohtaja Terjo Hänninen.

Ajassa: Näyttävässä lavahypnotisoinnissa saadaan ihminen vaikka leikkimään kanaa. Oikeasti hypnoosi on tieteellisesti validi hoidollinen menetelmä, jota käytetään psykologiassa ja lääketieteessä. Psykoterapeutti Esko Jumppainen kokeili hypnotisoituna olemista 1980-luvulla, kun metodia opiskelevat kollegat tarvitsivat koehenkilöä. Hän vaikuttui aiheesta ja käyttää nyt hypnoosia myös omassa työssään.

Ruoka: Helsinkiläinen kortteliravintola Pikku Hukka syntyi juuri koronapandemian alla ja oli lähellä, ettei se kaatunut. Ravintola kuitenkin selvisi korona-ajasta ja selätti työvoimapulan. Pikku Hukan lounaslistalla on sellaisia ruokia kuin läskisoossi.

– Sain paistaa burgereita kyllikseni golfklubeilla, tuumaa keittiömestari Antero Aurivuo.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!