Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Kiehtovatko wanhat vehkeet? – Viikonloppuna kannattaa ottaa suunta Lehtosten pihapiiriin Lopelle

Kare Asp

Lopen Läyliäisten Mustajoentien varrelta löytää taas viikonvaihteessa nähtäväksi vanhoja traktoreita, maatalouskoneita, työmenetelmiä, autoja ja yleensäkin maaseudun elämää.

Parin taukovuoden jälkeen toteutetaan nimittäin taas koko perheen wanhojen traktoreiden ja työkoneiden tapahtuma. Se on samalla näyttelyn 10. kerran juhlatapahtuma, joka pidetään lauantaina ja sunnuntaina 30.–31.7.2022 osoitteessa Mustajoentie 314, 12600 Läyliäinen. Portit ovat avoinna kello 10–16 molempina päivinä.

Tapahtumaa puuhaa Simo Lehtonen perheineen ja apuvoimineen. Esillä on Lehtosen traktorikokoelma sekä erilaisten työkoneiden valikoima, mutta paikalle tulee myös muiden traktoriharrastajien koneita. Omia traktoreita hänellä on reilut 50, tuoreimpana hankintana huippukunnossa oleva Porsche.

Tapahtumassa nähdään myös hiukan erikoisempi kilpailu.

– Siinä kokeillaan traktorin ratissa, kuka ajaa 20 metrin matkan hitaimmin, eli kuka saa kulumaan eniten aikaa. Siinä taidot ja tarkkuus punnitaan.

Lehtosten tapahtuma on nyt hiukan eri aikaan kuin edellisillä kerroilla.

– Silloin järjestimme tapahtuman heinäkuun alussa, nyt lopussa.

Perinteinen Zetor perävaunuineen on taas viritelty kyytielämystä varten. Eikä nälkäkään yllätä.

– Paikalla on niin makkaragrilli, lettupannu kuin lohi- ja hernekeittoa.

Musiikista vastaa Tapio Rannanmaa ja kuuluttajana toimii Hannele Ilmonen.

Alueella on myös kirpputoripöytiä ja muutenkin eri tuotteiden myyjiä. Tapahtuman yhteydessä voi tutustua Riitta Lehtosen keräämään museoon, jossa näkee kuinka maaseudulla elettiin kymmeniä vuosia sitten.

Lapset alle 12 vuotta pääsevät ilmaiseksi, aikuisilta peritään sisäänpääsymaksu.