Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirullinen veronpalautushuijaus menee läpi suomalaisten seulasta – Poliisi: tuhoa tällainen viesti avaamatta

Puhelimeen kilahtaa tekstiviesti Verohallinnolta: veronpalautuksen saamiseksi pitäisi klikata linkkiä ja syöttää verkkopankkitunnukset.

Pitkään kiertänyt huijaus on erehdyttänyt monet, sillä poliisi on heinäkuun aikana saanut asiasta useita ilmoituksia. Asiasta tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisi. Poliisin mukaan linkkiä klikkaamalla voi myös saada laitteeseensa haittaohjelman.

Poliisi varoittaa tiedotteessaan, että linkkiä ei pidä avata eikä varsinkaan syöttää verkkopankkitunnuksiaan. Parasta olisi, jos ei avaisi koko viestiä vaan poistaisi sen puhelimestaan saman tien.

Jos epäilee, että omat pankkitunnukset ovat joutuneet huijarin haltuun, kannattaa välittömästi olla yhteydessä pankkiin ja tehdä rikosilmoitus.

Verohallinto varoitti huijausviestistä jo kesäkuun alussa. Tuolloin viesti oli verottajan tietojen mukaan kiertänyt noin kuukauden ajan.

Verottaja muistutti tuolloin, että se ei koskaan lähetä viesteissään suoraa linkkiä juuri huijausten vuoksi. Kaikki verotukseen liittyvät asiat voi hoitaa OmaVerossa.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnus- tai kortti- tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä.