Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi etsii poliisiaiheisia museoesineitä näyttelyyn myös Hyvinkäältä – tulevat uuden pääpoliisiaseman aulatilaan

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi pääpoliisiasema rakennetaan vuonna 2025 Vantaan Jokiniemeen.

Uuden pääpoliisiaseman aulatilaan pyritään rakentamaan asiakkaiden iloksi näyttely, jonka vitriineissä on esillä vanhoja esineitä, valokuvia ja muuta materiaalia poliisin yli satavuotisen historian varrelta, muun muassa Hyvinkäältä.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää nyt alueen asukkaita ilmoittamaan, jos jollekulle on jäänyt varastoon poliisiaiheisia esineitä tai materiaalia vuosien varrelta.

Poliisi on kiinnostunut erityisesti esineistöstä, joka on ollut käytössä poliisilla nykyisen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella eli Askolassa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa, Sipoossa, Tuusulassa tai Vantaalla.

Esineistö voi olla mitä tahansa poliisiin liittyvää kuten virkapukuja, vanhoja kirjoja tai dokumentteja.

– Esineiden ja valokuvien lisäksi tärkeää olisi, että niiden taustalla olisi tiedossa niihin liittyvä tarina. Alueellamme on tapahtunut paljon reilun sadan vuoden aikana, mutta valitettavasti vain murto-osa esineistöstä ja niihin liittyvistä tarinoista on säilynyt Poliisimuseon kokoelmissa, kertoo tiedotteessa komisario Jukka Rantanen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Museoesineistöstä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen toimitilat.ita-uusimaa@poliisi.fi tai soittamalla puhelinnumeroon 0295 435 151.