Ilkka Esselstöm muutti takaisin Riihimäelle ja pian käynnistyvät taas suositut Ilkamat – mm. Heikki Silvennoinen, Tuple Salmela ja Heikki Salo tulossa

Yhteistyötä tehdään Juhlatila Punaisen Talon ja Bakery Buustinnan kanssa.

Muusikko Ilkka Esselstöm taivaltaa jälleen Riihimäen katuja. Päätös palata Kuopiosta takaisin vanhalle kotiseudulle oli helppo.

– Olen joutunut ajamaan Kuopiosta Riihimäelle ja Etelä-Suomeen useita kertoja kuussa. Työt ovat olleet viime aikoina enemmän tai vähemmän täällä, Esselström kertoo.

Heinäkuussa hänellä alkavat myös elokuvakuvaukset Riihimäellä. Maahiset-nuorisoelokuvan ensi-ilta on 1.4.2023. Esselström näyttelee elokuvassa erään nuoren isää.

Studiossakin on tullut vietettyä aikaa. Ilkan Ilkamat -tapahtumista tuttu housebändi Ilkka Esselström ja Ilkamaorkesteri julkaisi uutta musiikkia huhtikuussa.

– Levystä Kuusi Palaa julkaistiin A-puoli keväällä. B-puoli ilmestyy syksyllä.

Esselström ei lämpene nykyiselle tyylille julkaista yksittäisiä kappaleita.

Kun sävellän omaa musiikkia, lähtee se pääasiassa aina soimaan isolla bändillä.

Ilkka Esselstöm

– Haluan kokonaisuuden. Levyllä pitää olla kappaleista muodostuva kaari.

Seitsemänhenkinen Ilkamaorkesteri käsittää perussoittimien lisäksi trumpetin, saksofonin ja perkussiot. Ison bändin soundi viehättää.

– Kun sävellän omaa musiikkia, lähtee se pääasiassa aina soimaan isolla bändillä.

Pidän siitä soundista. Musiikillisesti albumin antia voisi luonnehtia popiskelmäksi roots-maustein.

Esselström on järjestänyt Riihimäellä jo vuosia suosittuja Ilkan Ilkamia, joissa paikalliset bändit ja laulaja-lauluntekijät pääsevät nousemaan estradille. Yleisöä tapahtumissa viihdyttävät myös Ilkamaorkesteri sekä tunnetut artistivieraat. Näitä tapahtumia tullaan järjestämään myös tänä syksynä.

Yhteistyötä tehdään Juhlatila Punaisen Talon kanssa. Etkot ovat Bakery Buustinnassa. Molemmissa paikoissa on anniskeluoikeudet.

– Etkoilla on illan teemaan liittyvää ohjelmaa, jotain hyvää purtavaa ja tuotetarjouksia, kahvilayrittäjä Päivi Ahtinen kertoo.

Itse tapahtuma on Punaisen Talon salin puolella. Tilaa vuokraava Jaakko Häti luottaa, että paikka sopii tapahtumaan hyvin.

– Punainen Talo on legendaarinen paikka, jossa on ollut myös yökerho ja paljon bändien keikkoja.

Ilkan Ilkamia järjestetään syyskuusta alkaen kerran kuukaudessa ja niiden teemat vaihtelevat. Ensimmäisten iltamien teemana 2.9. on rockabilly cruising. Artistivieraiksi saapuu neljä bändiä, muun muassa Bull’s Eye ja The ConfeteraTEDs.

Suunnitelmissa on, että Punaisen Talon pihalle saataisiin tuolloin parkkiin amerikanrautoja. 7.10. jameissa soi blues, kun paikalle saapuu Heikki Silvennoinen.

4.11. vietetään halloween heavy -iltamia. Mukana on Raskasta joulua -konserteista ja Tarot-bändistä tuttu Tuple Salmela.

Joulukuussa 2.12. jamien vieraana on loistava lauluntekijä Heikki Salo. Liput tulevat myyntiin heinäkuussa ja niitä löytyy netistä www.lippuagentti.fi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut