Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouni Eho on Riihimäen uusi kaupunginjohtaja – valtuusto oli päätöksessään yksimielinen

Riihimäen kaupunginvaltuusto on valinnut Jouni Ehon Riihimäen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Valtuusto päätti asiasta torstaina pitämässään kokouksessa. Päätös oli yksimielinen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.) kiitteli valtuutettuja hyvästä ja ripeästä toiminnasta kaupunginjohtajan valintaprosessissa. Hän myös muistutti paikalla olleita siitä, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Riihimäelle valittiin kaupunginjohtaja yksimielisesti.

– Sille voi mielestäni antaa aplodit, hän totesi.

Valtuusto myös hyväksyi kaupunginhallituksen esitykseen tehdyn muutoksen, jonka mukaan ”kaupunginjohtajalle laaditaan johtajasopimus, joka tuodaan valtuustolle tiedoksi”.

Päätös Ehon valinnasta oli sen verran odotettu, että hänet oli kutsuttu paikalle.

Päätöksen jälkeen hän nousi valtuuston eteen pitämään kiitospuheensa.

– Vau, todella hienot fiilikset. Yksimielisen kaupunginhallituksen esityksen jälkeen yksimielinen valtuuston päätös antaa todella hyvät lähtökohdat työlleni, Eho totesi.

Eho kertoi olevansa vilpittömästi kiitollinen ja nöyrä, mutta samanaikaisesti innostunut tilanteesta ja luottamuksesta. Hänen mukaansa päätöksenteossa kaikki toiminta lähtee luottamuksesta ja välittämisestä.

– Minulla ei ole kaneja hatussa tai taikasauvoja, sillä sellaisiin en usko. Toivon, että luotatte siihen, että tulen antamaan parhaan panokseni tehtävään. Tulen osoittamaan kaupunkilaisille välittämistä työtä kohtaan.

– Toivon, että annatte minulle mahdollisuuden oppia ja viljellä monimuotoisuutta. On äärimmäisen tärkeää, että päästämme erilaisia, kaupungin tulevaisuutta koskevia ääniä kuuluviin. Lopuksi toivon, että annatte minulle mahdollisuuden luoda optimismia kaupungin tulevaisuudelle, Eho totesi.

Hänen mukaansa kuusi kulmakiveä, joihin hänen johtamisensa perustuu ovat luottamus, sitoutuminen, välittäminen, oppiminen, monimuotoisuus ja optimismi.

Ehon mukaan päätöksenteossa asioista voidaan olla eri mieltä, mutta erilaiset näkökulmat tulee ottaa huomioon kunnioittavasti. Se on hänen mielestään äärimmäisen tärkeää.

– Olen tähän mennessä toiminut ainoastaan kunnanjohtajana, mutta olen todella innoissani siitä, että saan kaupunginjohtajan tehtävän haasteet itselleni, Eho sanoi.

Lopuksi Eho esitteli itsensä myös englanniksi siltä varalta, että suorana striimattua tilaisuutta seurasi riihimäkeläisiä, jotka eivät puhu suomea.

Juttua muokattu 30.6.2022 klo 20.40: Lisätty valokuva, Ehon kommentteja sekä maininta siitä, että valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esitykseen tehdyn muutoksen.