Lue lisää näköislehdestä: Roy Rolamo vaihtoi sähköalan shamaanirumpuun – Martta Pyötsiä tajusi, että lapsuuden pihapiirissä on kaikki

Ulkomaat: Ukrainan sotaa värittävät Euroopan harhakuvat, kirjoittaa Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen apulaisprofessori Antero Holmila näkökulmassaan.

Ulkomaat: New York Timesin kuvaajat ovat taltioineet Ukrainan sotaa.

Henkilö: Martta Pyötsiä, 31, suunnitteli muotiuraa Helsingissä, kunnes tajusi, että lapsuuden pihapiirissä on kaikki, mitä hän tarvitsee. Pyötsiä kävelee yhä välillä korkokengillä, koska ne ovat hyvää vastapainoa hänen työjalkineilleen kumisaappaille.

Historia: Kotirintama ei ollut sota-aikana ihan niin yhtenäinen kuin historiankirjoitus yleensä antaa ymmärtää, ilmenee Pekka Niirasen kirjasta. Kirjan mukaan vapaaehtoisten talkoiden rinnalle perustettiin jo vuonna 1942 työmääräyksiin perustuvia työleirejä ja heti seuraavana vuonna monta astetta kurinalaisempia erikoistyöleirejä.

Henkilö: Roy Rolamo vaihtoi sähköalan työt shamaanirumpuun. Hän haluaa näyttää ihmisille, ettei shamanismissa ole mitään pelättävää.

Ilmiö: Kun Topias Tervahauta, Minttu Harju ja Okko Laitinen aloittivat varusmiespalveluksen, Eurooppa oli vielä rauhallisempi. Ukrainan sota tiivisti tunnelmat myös varuskunnissa.

Ajassa: Huvipuistojen vanhimmat laitteet ovat viihdyttäneet monta sukupolvea. Suomen todennäköisin vanhin huvipuistolaite on Linnanmäen karuselli, joka on todistanut lasten riemua 1800-luvulta asti.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut